Мучить діарея? 2 простих напою, які допоможуть вирішити цю проблему

Діарея - неприємний розлад, яке можна знатно зіпсувати плани. На щастя, це зазвичай легке захворювання, і його можна легко зупинити за допомогою декількох простих порад.

Діарея – це частий рідкий або водянистий стул. Гостра або хронічна вона може бути вірусною, бактеріальною, через харчову непереносимість, прийом антибіотиків, стрес або навіть кишкове захворювання, таке як хвороба Крона.

Для боротьби з діареєю довели свою ефективність натуральні засоби. Але пам’ятайте: природні засоби не замінюють прописані вам ліки. Якщо діарея триває більше 48 годин або посилюється, зверніться до лікаря.

Звичайно, перший засіб – це їжа: не перевантажуйте організм і давайте йому дуже легкоусвояемую їжу, дуже прості прийоми їжі і добре зволоження.

Бабусина порада при діареї: гаряча вода і лимонний сік

Вода з лимоном
Вода з лимоном

Доведено, що бабусин засіб діє при гострій діареї. Просто випивайте велику склянку гарячої води з соком одного лимона в день, поки симптоми не зникнуть. Це не тільки швидко зупиняє діарею, але також полегшує супроводжуючу її біль в животі. Взимку ви також можете пити цей напій для профілактики гастроентериту щовечора перед сном. За бажанням можна додати трохи меду для поліпшення смаку.

Лимон знімає болі в шлунку, очищає кишечник, допомагає зупинити діарею і, таким чином, бореться з втратою мінеральних солей (електролітів), викликаної зневодненням. Вітамін С, що міститься в ньому, дозволяє заповнити запаси електролітів і, отже, ремінералізовати організм. Попередження: в разі виразки або рефлюксу ніколи не приймайте його в чистому вигляді і не додавайте до їжі.

Рисово-морквяний сік

Морквяно-рисовий відвар
Морквяно-рисовий відвар

Добре промийте рис водою, щоб позбутися від домішок. Зробіть те ж саме з морквою. Готуйте їх разом в каструлі з підсоленою водою протягом 30 хвилин. Чим більше готується рис, тим більше в ньому активних інгредієнтів. Пийте цей сік, теплий або кімнатної температури, невеликими ковтками протягом дня. Звичайно, ви також можете їсти рис і моркву.

Завдяки вмісту крохмалю (70%) рисова вода допомагає регулювати транзит і діє на кишечник, заспокоюючи діарею. Морква багата на пектин – волокно, що уповільнює проходження через кишечник.

Схожі статті

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.