Краще не поєднувати: продукти, поєднання яких шкідливо для організму

Деякі харчові комбінації не завжди рекомендуються фахівцями з харчування. Далі ми зібрали найпопулярніші і несподівані поєднання, від яких краще відмовитися.

Огірки і помідори

Дуже популярне поєднання, особливо в літніх салатах. Проте недавні дослідження показали, що поєднання цих двох овочів може порушити обмін речовин. Зокрема, це може призвести до надмірного здуття живота і неправильного засвоєння вітамінів, що містяться в двох овочах.

Картопля і м’ясо

Крохмаль в картоплі вимагає травного соку, а білки м’яса потребують кислотних елементів для перетравлення. При спільному вживанні вони можуть викликати розлади шлунка, такі як печія, відрижка, гази та інші неприємні явища.

Молочні продукти і ананас

Кислі фрукти уповільнюють травлення, особливо вранці. Ананас містить бромелайн, ферментний комплекс, який може призвести до отруєння в поєднанні з молочними продуктами.

Пиво і солоний арахіс

Продукти, багаті сіллю, викликають у вас спрагу. Тому вони спонукають людей випити ще одне пиво. А пиво має сечогінну дію: під час перетравлення компоненти цього напою змушують нирки виділяти велику кількість води, щоб мати можливість правильно їх розбавити. В результаті ви набагато швидше зневоднюється.

Сендвіч і кава

Вуглеводи в хлібі уповільнюють переварювання кальцію, що міститься в сирі вашого сендвіча, одночасно стимулюючи нервову і серцево-судинну системи. І якщо ви додасте до всього цього розчинну каву, це не піде на користь вашому здоров’ю.

Молоко і банан

Банановий молочний коктейль справляє враження того, що в ньому є все, що потрібно як з якісної точки зору, так і з точки зору харчової цінності: якщо молоко є відмінним джерелом кальцію, вітаміну D, а банан відомий своїм внеском магнію і калію, але комбінація цих двох продуктів не кращий варіант. Таке поєднання значно уповільнює роботу травної системи.

Поєдння деяких продуктів може бути шкідливе
Поєдння деяких продуктів може бути шкідливе

Схожі статті

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.