Позбавляємося від грибка на ногах: натуральні методи

Оніхомікоз - це інфекція, що викликається грибками, яка поступово поширюється на ніготь. Дізнайтеся, які є природні способи позбутися від неї!

Ця інфекція проявляється поколюванням, подразненням, лущенням шкіри і почервонінням. Ніготь стає темніше, товще і слабшає.

Йдеться про порушення регуляції pH шкіри, яку необхідно обробляти як можна швидше. Якщо симптоми знаходяться на початковій стадії і ніготь не дуже пошкоджений, можна спробувати виправити ситуацію натуральними інгредієнтами. Але якщо ніготь починає відриватися або болить, зверніться до фахівця.

Лимонний сік

Лимонна кислота, що міститься в свіжовичавленому лимонному соці, допомагає зупинити поширення мікробів, що викликають дріжджову інфекцію. Використовуючи чистий ватний тампон, нанесіть чистий лимонний сік на ніготь, який потрібно обробити.

Ефірні олії

– Ефірна олія пальмарози

Вона має антибактеріальні та протигрибкові властивості, які допомагають лікувати грибок нігтів.

Змішайте 1 краплю ефірної олії пальмарози з 5 краплями рослинної олії і нанесіть на ніготь, добре масажуючи, перш ніж залишити на десять хвилин. Повторюйте щодня, поки симптоми не зникнуть.

– Ефірна олія чайного дерева

Відома проти абсцесів і інших шкірних інфекцій ефірна олія чайного дерева також використовується при оніхомікозі.

Розведіть в 10 краплях рослинного масла солодкого мигдалю 2 краплі ефірного масла чайного дерева. Нанесіть засіб на уражену ділянку на нозі за допомогою ватного диска і по краю нігтя.

– Ефірна олія чебрецю

Рецепт, в якому поєднуються три ефірних олії: для цього налийте 1 мл ефірної олії пальмарози, 1 мл ефірної олії чайного дерева і 1 мл ефірної олії чебрецю в 10 мл рослинного масла за вашим вибором. Застосовуйте кілька крапель локально 3 рази в день протягом двох тижнів.

Усуваємо грибок на ногах
Усуваємо грибок на ногах

Ванна з харчовою содою

У харчової соди є ще багато хитрощів. Крім використання в якості рідини для полоскання рота, її можна використовувати локально для лікування грибкових інфекцій. Для цього розводимо 5 столових ложок харчової соди в 1 л води, перемішуємо і потім виливаємо в таз, в якому ми будемо замочувати ступню. Через 15 хвилин дістаємо ноги і добре просушуємо.

Крім того, час від часу ви можете наносити соду прямо на пальці ніг, це допоможе висушити піт, який може сприяти поширенню мікробів.

Екстракт насіння грейпфрута

Багатий біофлавоноідами, потужними антиоксидантами, він зміцнює імунну систему, але його також можна використовувати місцево для лікування грибка нігтів.

Нанесіть кілька крапель прямо на уражену ділянку. Оновлювати не рідше двох разів на день.

Яблучний оцет з кухні

Яблучний оцет, ефективний антисептик, може бути альтернативою ванні з содою.

Налийте 5 ложок оцту в невелику миску, додайте трохи води і занурте ногу, яку потрібно лікувати. Залиште на 15 хвилин, потім акуратно витріть одноразовим паперовим рушником. Робити вранці і ввечері.

Кокосова олія

Щоб запобігти прогресуванню грибка нігтів, кокосове масло також може бути цікавою альтернативою.

Змішайте 30 мл кокосового масла з 30 краплями ефірного масла чайного дерева, лемонграсу і цейлонської кориці. Застосовуйте суміш два рази в день до поліпшення.

Схожі статті

В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.

Беру курячу печінку і готую геніальний салат! Смачний рецепт всього з 3 інгредієнтів – роблю на кожне свято

Салат з печінкою дуже простий і складається всього з трьох інгредієнтів. Та вони настільки вдало поєднуються між собою, що утворюють неймовірний смак.