4 причини чому вам варто приймати холодний душ: почніть прямо сьогодні

Лікарі давно радять приймати холодний душ, тому що він корисний для здоров'я. З'ясовуємо, які саме переваги для нашого організму несе холодний душ.

Холодна вода стимулює кровообіг

У вас проблеми з пробудженням вранці? Поспішайте в душ. І навіть якщо це вимагає великих зусиль, чергуйте холодну і гарячу воду. Ви побачите, це вас розбудить. Холодна вода підсилює кровообіг в організмі, що, з іншого боку, збільшує потребу в кисні: ми автоматично вдихаємо більш глибоко, що також знімає втому.

Як правильно приймати холодний душ:

  • Почніть з душа з теплою водою.
  • Повільно переходьте на холодну воду.
  • Почніть з нижньої частини правої ноги, з зовнішньої сторони щиколотки. Це найдальша точка від серця. Повільно підніміться вгору, потім перейдіть на ліву ногу.
  • Потім настає черга рук: почніть з тильного боку правої руки до плеча, потім від пахв до долоні. Потім ідіть в ліву сторону.
  • Решту тіла промийте під холодною водою. Повторіть всі кроки з гарячою водою і завершіть холодним душем.

Покращіть своє здоров’я

Стимулювання кровообігу – це далеко не єдина користь від холодного душу. Чергування холодного і гарячого звужує і розширює ваші кровоносні судини, що зміцнює ваше серце і вашу імунну систему. Крім того, дослідження показали, що ця практика полегшує м’язовий біль і сприяє відновленню після вправ.

Антідепресивнае дія

Дослідження від Virginia Commonwealth University школи медицини показали, що холодний душ має додаткову перевагу: він робить позитивний вплив на людей, які страждають депресією. Холод посилає в мозок більше електричних імпульсів, які заспокоюють почуття депресії.

Що важливо: поступово охолоджувати воду, поки вона не досягне приблизно 20 C. Холодний душ слід приймати один або два рази на день по 2-3 хвилини протягом декількох тижнів.

Холодний душ стимулює спалювання жиру

Згідно багатьом дослідженням, холодна вода може творити чудеса. Це навіть може допомогти вам схуднути! Причина особливо цікава: у людини є коричнева і біла жирова тканина. Бурий жир – це «хороша» жирова тканина, яка виділяє тепло, коли ми знаходимося на холоді. Білий жир, навпаки, накопичується, коли ми їмо занадто багато жиру – цей жир відповідальний за зайву вагу. Коли ви приймаєте холодний душ, активізується коричнева жирова тканина: збільшується енергетичний обмін, і організм починає спалювати калорії.

Починайте приймати холодний душ прямо сьогодні
Починайте приймати холодний душ прямо сьогодні

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.