Про які хвороби може говорити занадто часте позіхання

Позіхання - це нормальний процес нашого організму. Але якщо якщо ви позіхає занадто часто - це може бути симптомом різних захворювань.

Позіхання – це зазвичай реакція організму на втому. Люди також позіхають, коли бачать, що позіхають інші, або навіть коли вони читають про позіхання.

Але дуже часте позіхання може сигналізувати про тривалі періоди втоми, наприклад, при безсонні і депресії, побічні ефекти ліків або певні захворювання.

Залежно від причини надмірне позіхання може проявлятися поряд з іншими симптомами, такими як почуття сильної втоми, труднощі з концентрацією уваги або утруднене дихання.

Вазовагальна реакція

Це відбувається, коли частина нервової системи, що відповідає за регулювання артеріального тиску і частоти серцевих скорочень, порушена. Це трапляється, коли ви знаходитесь в стресовій ситуації. Падіння артеріального тиску і частоти серцевих скорочень обмежує потрапляння крові в мозок. У такій ситуації організм автоматично намагається збільшити споживання кисню, позіхаючи.

Ліки

Препарати, що викликають сонливість, можуть викликати надмірне позіхання. Ці ліки можуть включати антидепресанти, антигістамінні препарати і деякі інгібітори захоплення серотоніну.

Захворювання печінки

Остання стадія захворювання печінки також може викликати надмірне позіхання. Втома, що відзначається в цей час, є причиною того ж.

Множинний склероз

Дослідження показують, що люди, які страждають цим захворюванням, мають тенденцію надмірно позіхати. Люди з розсіяним склерозом страждають дисфункцією терморегуляції, коли вони не можуть контролювати температуру свого тіла. Позіхання знижує температуру тіла.

Дисфункція мозку

Дослідження показують, що пухлина головного мозку може призвести до надмірного позіхання і може бути пов’язана з ураженнями стовбура мозку. Позіхання також може бути результатом здавлення гіпофіза.

Гіпоглікемія

Надмірне позіхання може бути первинним сигналом гіпоглікемії у діабетиків. Гіпоглікемія виникає, коли рівень глюкози в крові падає нижче 72 мг / дл. Часта причина надмірного позіхання – втома або стомлення. Якщо людям важко висипатися, вони можуть позіхати набагато більше, ніж зазвичай. Якщо люди відчувають постійну втому або сонливість протягом дня або якщо у них є порушення сну, їм слід звернутися до лікаря за порадою.

Надмірна позіхання може бути причиною серйозного захворювання
Надмірна позіхання може бути причиною серйозного захворювання

Схожі статті

Не стала додавати в тісто яйця, а поклала мед: смачніше булочок ще не виходило. Думаю паски з такого зробити

Ніхто не може встояти перед випічкою. А цей рецепт можна готувати і під час посту, оскільки в ньому немає яєць і вершкового масла. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних і пишних медових булочок.

Хоч кожен день готуй: поживна, соковита і смачна шаурма з особливим соусом. Рецепт, який став фаворитом

Домашня шаурма готується просто, а виходить дуже ситною та поживною, тому сьогодні ми підготували для вас саме такий рецепт. Обов'язкового спробуйте!

Довго шукала саме цей рецепт! Повітряні пончики на молоці: тісто як пух і не вбирає олію – ну дуже смачно

Пухкі, ніжні і м'які пончики щедро присипані цукровою пудрою – що може бути смачнішим?! До вашої уваги класичний рецепт найсмачніших пончиків.