Чому мед краще не додавати в чай: думка лікарів

Всі ми звикли пити гарячий чай з медом, коли захворіли. Але, виявляється, цей метод не дуже корисний для організму і ось чому.

“Мед дуже чутливий до окислення і нагрівання, – зазначає лікар-дієтолог Хафід Халхол, – чим більше підвищується температура, тим сильніше розкладаються ферменти”.

“При температурі вище 42 C вся життєдіяльність руйнується, те ж саме і з людським тілом”, – підтверджує доктор Альберт Беккер, лікар, бджоляр і президент франкомовної асоціації апітерапії.

Коли мед нагрівається до 60 градусів, фруктоза, яка міститься в ньому, перетворюється в речовину, що має дуже складну назву – оксиметилфурфурол. Це з’єднання визнано професіоналами в області охорони здоров’я канцерогеном. Це серйозно ушкоджує стравохід і шлунок людини. Це може викликати не тільки печію і гастрит, але навіть рак.

Кумулятивна дія речовини становить небезпеку для нашого організму. Павда якщо випити чай з окропом один раз – нічого не станеться, але якщо це робити регулярно, то це створює ризик для вашого здоров’я.

Як же тоді пити чай з медом?

Будьте впевнені, чай з медом завжди можна пити без ризику для організму і отримати користь для організму. “Ми почекаємо, поки він охолоне, щоб чашка більше не обпікала наші пальці, і потім ми зможемо додати в неї мед, перш ніж пити”, – пояснює доктор Альберт Беккер.

Як підкреслила доктор аптек Олівія Метраль, цей жест спрямований на збереження солодкого смаку меду, а також його протизапальних властивостей, але не його природних протиінфекційних властивостей. “Якщо ми розбавимо мед водою, ми змінимо його pH і концентрацію цукру, і, отже, його дія проти бактерій”, – пояснює фахівець з апітерапії.

З іншого боку, якщо брати окремо, гаряча вода і мед виявляються дуже ефективними, особливо при грипоподібних станах. “Гарячий напій при температурі від 37 до 38 C підсилює вазодилатацію в порожнині рота, – повідомляє доктор наук в області харчування людини Ніколя Кардіно, – це забезпечить більшу поверхню обміну і, отже, краще всмоктування активних інгредієнтів під язиком, коли ви ковтаєте мед”. Тому пийте гарячий чай, їжте пару ложок меду і ховайтеся під теплу ковдру.

Краще приймати окремо
Краще приймати окремо

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.