Менструальна чаша: плюси і мінуси

Менструальна чаша - багаторазовий гігієнічний засіб. Деякі вважають його практичним, але багато хто все ще скептично ставиться до його корисності.

Важливо знати

Менструальна чаша – це свого роду резервуар, зазвичай зроблений з медичного силікону (але іноді з латексу або медичного еластомеру), яким жінка користується під час менструації для збору крові. Його вміст слід спорожняти протягом 8-12 годин, а заміну можна робити від двох до п’яти разів на день, в залежності від рясності кровотечі.

Щоб вставити менструальну чашу, необхідно попередньо простерилізувати її в гарячій воді і обов’язково вимити руки. Чаша складається і вводиться. Опинившись всередині, менструальна чаша розкривається, прилягаючи до стінок, щоб підтримувати ущільнення і запобігати витоку.

Ппереваги:

Менструальна чаша має багато переваг. Ось кілька:

  • Це гарне вкладення для тих, хто нею користується. Термін служби менструальної чаші становить від 10 до 15 років. Це серйозна перевага в порівнянні з гігієнічними прокладками або тампонами, які необхідно викинути після використання.
  • Менструальна чаша дуже екологічна в порівнянні з прокладками, які одразу викидають.
  • Це дуже гігієнічний прилад. Властивості матеріалів, використовуваних при виготовленні менструальних чашок, дозволяють їм обмежувати розмноження бактерій. Крім того, менструальна чаша не подразнює і не пересихає.
  • Менструальна чаша може вмістити майже в три рази більше крові, ніж тампон або прокладка.
  • Ідеально непомітна під одягом, вона позбавляє вас від вагінальної дріжджовий інфекції.

Недоліки:

Говорячи про недоліки використання менструальної чаші, ми можемо згадати наступне:

  • Розмір менструальної чаші може варіюватися в залежності від вашого типу статури. Наприклад, жінка, яка ніколи не народжувала, не зможе використовувати той же формат, що і жінка, у якої вже є двоє дітей.
  • Менструальна чаша може турбувати, коли ви починаєте її використовувати
  • Менструальна чаша може створювати проблеми з використанням і гігієною. Дійсно, вам потрібно буде змінити його після певного періоду використання. Складність в тому, що в громадських місцях це робити складніше, та й попервах можуть виникати незручності, поки приловчитеся.
  • Вид крові може шокувати деяких людей з підвищеною чутливістю.
  • Менструальну чашу не слід використовувати, якщо у вас є вагінальні інфекції або кровотеча після пологів.
  • При покупці менструальна чаша коштує дорожче звичайних пристосувань.
Менструальна чаша вигідніше прокладок
Менструальна чаша вигідніше прокладок

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.