Уляна Супрун назвала ліки, які варто викинути з вашої аптечки

Уляна Супрун опублікувала цілий список ліків, які слід прибрати з аптечок. Які препарати можна знайти в її списку - читайте далі.

“Декомунізація трапилася по всій України, почавшись хвилею ленінопадів, заборонами комуністичної символіки та перейменуванням вулиць. Але залишки “совєччини” продовжують існувати в житті багатьох українців. І навіть ближче, ніж це може здаватися на перший погляд — в домашній аптечці”, – говорить Уляна Супрун.

Вона рекомендує читачам переглянути вміст домашніх аптечок и зробити масштабну ревізію – позбавитися від препаратів, які вже давно вважаются застарілими, або ж неефективними.

Чистимо аптечку
Чистимо аптечку

Які ж ліки варто викиниту за словами Уляни Супрун?

Гірчичники

За її словами, наразі немає адекватних накових підтверджень ефективності гірчичників у боротьбі з кашлем, чи для полегшення дихання. Проте вони можуть залишити значні опіки на шкірі.

“Краще гірчицю використовувати за призначенням, вживаючи в їжу. Інші способи — це марне витрачання часу та зусиль, що може ще й нашкодити здоров’ю”, – говорить Уляна Супрун.

Оксолінова мазь

Ця мазь має захищати від застуди та грипу – варто лише намастити під носом, принаймні так кажуть. Проте немає жодних накових підтверджень дієвості оксолінової мазі.

Йод та зеленка

Вони є в аптечці у кожного, їх мастять на рани чи порізи. Проте Уляна Супрун відзначає, що “є більш безпечні та сучасні засоби, які не програють в ефективності та щонайменше не викликають подразнень, болю, неприємних відчуттів”.

Перекис водню

“Перекис водню може бути ефективним для механічного очищення рани. Але це ж саме можна зробити, промивши рану водою”, – говорить Уляна Супрун.

Мазь Вишневського

Мазь винайшли ще у 1927 році, багато хто пам’ятає її по специфічному запаху. “Склад мазі — березовий дьоготь та ксероформ (речовина, яка має начебто антисептичну дію, яку не доведено)”, – коментує Уляна Супрун.

Лікарка відзначає, що ця мазь при нанесенні на рану створює шар плівки і не дає випаровуватися волозі, що замість покращення може викликати ускладнення.”Жоден лікар, який керується принципами доказової медицини, вам її не порадить”.

Мазь “Звьоздочка”

В’єтнамська мазь “Звьоздочка” має в своєму складі натуральні інгредієнти, тому багато людей вважають її кориснішою за “усіляку хімію”. “Часто нанесення мазі викликає біль, почервоніння, алергічну реакцію як чхання та подразнення нервових закінчень … Якщо намазати нею в носі, мазь заважатиме очищенню слизової носа та сприятиме налипанню часточок пилу, диму та збудників респіраторних інфекцій”, – пояснює Уляна Супрун.

Лікарка радить обов’язково переглянути свою аптечку та позбавитися неефективних ліків: “Щоби жодна срака та недоказові методи лікування чи профілактики хвороб не проникли у вашу аптечку та життя — пам’ятайте про Здоровий Глузд”.

Декомунізація трапилася по всій України, почавшись хвилею ленінопадів, заборонами комуністичної символіки та…

Posted by Уляна Супрун on Wednesday, December 16, 2020

Схожі статті

Салат “Коханка капітана” з банального буряка. Рецепт на 5 хвилин, заради якого буряк купую через день

Спробуйте приготувати відмінний салат "Коханка капітана". Складається він із доступних інгредієнтів, а виходить не лише смачним, але й дуже поживним.

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!