Яку користь несе авокадо для травлення

Авокадо, що вже став зіркою на тарілках, цілком може стати вашим кращим союзником в боротьбі за гарне здоров'я. Чим він корисний для шлунка - читайте далі.

Авокадо – універсальний фрукт, який можна їсти без добавок, солодкого і солоного. Він має безліч переваг, прихованих під його яскраво-зеленою шкіркою.

Кожна порція авокадо (40 гр) несе в собі:

  • Близько 65 калорій.
  • Трохи менше 5 грамів здорового жиру.
  • Близько 3,5 грамів вуглеводів.
  • І майже 3 грами харчових волокон.

Крім того, ви знайдете вітаміни і мінерали, в яких потребує ваш організм, такі як B-6, C, E, K, калій, магній і пантотенова кислота.

Авокадо – відмінне джерело бета-каротину, омега-3 жирних кислот, а також лютеїну, який захищає очі.

Яка користь авокадо для шлунка

Дієтична клітковина

Корисні волокна авокадо сприяють здоровому травленню. Волокно не розпадається на енергію при проходженні через травний тракт, а замість цього поглинає воду, пом’якшуючи і розріджуючи стул. Це допомагає боротися з запорами.

Дієта, багата клітковиною, також знижує ризик дивертикулярної хвороби – захворювання, пов’язаного з ростом кишень, званих дивертикулами, в товстій кишці. З’їжте один нарізаний авокадо, щоб збільшити споживання клітковини на 4,9 грама – 13 і 19 відсотків щоденної потреби в клітковині для чоловіків і жінок, відповідно.

Вітамін C

Вітамін С, що міститься в авокадо, також сприяє здоров’ю травної системи. Ваш травний тракт містить колаген – тип білка, який утворює щільні фібрили, що забезпечують міцність тканин. Волокна колагену обвивають стінки кишечника, а вітамін С у вашому раціоні допомагає виробляти достатньо колагену для підтримки міцності тканин. За даними Інституту Лайнуса Полінга, дотримання дієти, багатої вітаміном С, дає інші переваги для травлення, включаючи більш низький ризик раку шлунка. 1 нарізаний авокадо містить 7,3 міліграма вітаміну С, що становить 8 відсотків щоденної потреби у вітаміні С для чоловіків і 10 відсотків для жінок.

B-комплекс вітамінів

Ці поживні речовини підтримують здорове травлення, оскільки допомагають клітинам отримувати паливо з їжі. Наприклад, вітамін B-6 допомагає метаболізувати білок, а пантотенова кислота перетворює вуглеводи, жир і білок в енергію. Один нарізаний авокадо містить 1,01 міліграма пантотенової кислоти і 188 мікрограмів вітаміну B-6 – 20 і 14 відсотків від рекомендованої добової норми споживання пантотенової кислоти і вітаміну B-6 відповідно.

Включіть в раціон авокадо
Включіть в раціон авокадо

Схожі статті

В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.

Беру курячу печінку і готую геніальний салат! Смачний рецепт всього з 3 інгредієнтів – роблю на кожне свято

Салат з печінкою дуже простий і складається всього з трьох інгредієнтів. Та вони настільки вдало поєднуються між собою, що утворюють неймовірний смак.