Найпоширеніші захворювання, які можуть передаватися через поцілунок

Поцілунок, тривалістю 10 секунд передає більш 80 млн бактерій. Також від звичайного поцілунку ви можете заразитися різними хворобами. Нижче список з найчастіших.

Мононуклеоз

Це захворювання поширюється через слину і часто згадується як “хвороба поцілунків”. Симптоми дуже схожі на симптоми грипу і включають жар, біль у горлі, втомлюваність, м’язову слабкість і збільшення лімфатичних вузлів.

Інфекція і пов’язані з нею симптоми зазвичай тривають від 1 до 2 місяців. Найбільшому ризику піддаються молоді люди у віці від 15 до 30 років і ті, хто регулярно контактує з великою кількістю людей. Хоча лікування мононуклеозу не існує, часто допомагає відпочинок, гідратація і прийом безрецептурних знеболюючих.

Цитомегаловірус

Це вірус сімейства герпесів. Це захворювання поширюється через слину, а також через кров, сечу і грудне молоко. Як і всі віруси герпесу, ЦМВ може залишатися в організмі в сплячому стані протягом тривалого часу, особливо якщо ви здорові.

Хоча цей вірус може заразити практично будь-якого, симптоми зазвичай з’являються у людей з ослабленою імунною системою. Симптоми можуть включати втому, лихоманку, м’язові болі і, в більш серйозних випадках, пневмонію, енцефаліт, судоми та порушення зору. Хоча від ЦМВ немає ліків, лікування вірусу, як правило, не потрібно здоровим дітям і дорослим.

Герпес

Він передається при прямому контакті інфікованої ділянки з пошкодженою шкірою або слизовою оболонкою, але симптоми не завжди помітні. На жаль, як тільки ви заразитеся вірусом, він залишиться з вами назавжди. Однак спалахи герпесу зазвичай трапляються рідко. Під час спалаху симптоми зазвичай тривають в середньому від 8 до 10 днів, і герпес заживає самостійно.

Менінгіт

Багато типів вірусів можуть викликати вірусний менінгіт, який є серйозним, але менш важким, ніж бактеріальний менінгіт. Це захворювання може передаватися від людини до людини через респіраторні виділення.

Симптоми включають жар, головний біль, ригідність шиї, нудоту і блювоту. Хоча не існує ліків від вірусного менінгіту, люди зі здоровою імунною системою зазвичай видужують самостійно.

Поліомієліт

Поліомієліт – дуже заразне вірусне захворювання, що вражає в першу чергу дітей раннього віку. Вірус поширюється при поцілунку або через заражену їжу і воду. Потрапляючи в кишечник, він може проникнути в нервову систему і викликати параліч.

Симптоми включають жар, біль у кінцівках, стомлюваність, головний біль і скутість в шиї.

Грип

Грип передається від людини до людини, як правило, повітряно-крапельним шляхом, коли хворі на грип кашляють, чхають або розмовляють. Люди можуть заразити інших вірусом грипу за день до появи симптомів і через 7 днів після того, як захворіли.

Симптоми включають ломоту в тілі, жар, кашель, біль у горлі і стомлюваність. Більшість людей одужують самостійно менш ніж за два тижні. Грип – дуже сезонне захворювання, яке часто можна запобігти, зробивши щорічну вакцинацію проти грипу.

поцілунок
Поцілунок

Схожі статті

Перемішала фарш з кефіром: це простіше, ніж біляші та чебуреки, а як смачно! На перекус за 10 хвилин

М'ясні оладки за цим рецептом виходять дуже пухкими та ніжними. Ця страва може стати відмінною заміною класичним котлетам, або слугуватиме варіантом сніданку, чи вечері.

Пісний яблучний пиріг: нереальний десерт без яєць, молока і вершкового масла. Кожен день печу і не набридає

Навіть без молока, яєць та масла можна приготувати дуже смачний пиріг, який оцінять і дорослі і діти. Рецепт пісної шарлотки – далі у матеріалі.

Котлети не готую! Смачніше в житті не їла: рецепт з фаршу, який тепер постійно замовляє чоловік і свекор

Ця страва з фаршу виходить настільки смачною та соковитою і має апетитний вигляд, що ви можете її не тільки приготувати на вечерю, а й подати на святковий стіл.