Різновиди чаю: чим кожен з них корисний для здоров’я

Чай є третім найбільш споживаним напоєм в світі після води і кави. І не дарма, адже в ньому багато переваг для здоров'я.

Зелений чай, чорний чай, білий чай … всі вони поєднують в собі безліч переваг.

Кожен вид чаю по-різному впливає на здоров’я,і вони виконують руфункції і прекрасно доповнюють один одного.

Зелений чай

Зелений чай споживається протягом тисяч років в азіатських країнах відомий своїми численними перевагами. Оскільки ферментація листя припиняється швидко після збору врожаю, зелений чай зберігає більшу частину катехінів. Ця молекула є ефективним антиоксидантом і, як відомо, захищає від деяких хронічних патологій, таких як діабет і остеопороз.

Зелений чай ще краще для здоров’я в поєднанні з деякими рослинами і плодами, які також містять лікувальні властивості (м’ята, лимон, ананас, чебрець, жасмин…).

Чорний чай

Чорний чай є найбільш споживаним в усьому світі. Він також володіє багатьма лікувальними властивостями, особливо відносно серцево-судинних ризиків. Вживання 3 чашок чорного чаю в день допоможе знизити ризик інфаркту, розріджуючи кров і, таким чином, запобігає утворенню тромбу.

Чорний чай містить чесноти для боротьби з:
діабетом (регулює рівень цукру в крові), холестерином, ожирінням (сприяє схудненню), головних болях, проблемах кишечника.

Білий чай

Цей чай, споживається трохи рідше, тому він і дорожче. Він володіє винятковими лікувальними властивостями. Чай білий складаються виключно з бутона і перших листя чайної рослини і носить цю назву від білуватого пуху покриття бутона.

Ось дія білого чаю на здоров’я: антистрес, уповільнення старіння тіла (шкіри і органів), стимуляція схуднення.

Матча

Це дуже дрібний порошок зеленого чаю, який в даний час дуже популярний, особливо у виробництві молочних напоїв (капучино, латте маккіато), а також в кулінарії. Це чай матча з найбільшою кількістю антиоксидантів. Відомо, що це відмінний спалювач жиру, він стимулює імунну систему, а також є відмінним детоксикантом.

Ройбуш

Ройбуш – відомий також як червоний чай. Він діє на шкіру, допомагає при екземі і може використовуватися при попрілостях у немовлят. Він уповільнює старіння шкіри і знижує ризик серцево-судинних захворювань.

різновиди чаяя
Різновиди чаю

Схожі статті

Не стала додавати в тісто яйця, а поклала мед: смачніше булочок ще не виходило. Думаю паски з такого зробити

Ніхто не може встояти перед випічкою. А цей рецепт можна готувати і під час посту, оскільки в ньому немає яєць і вершкового масла. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних і пишних медових булочок.

Хоч кожен день готуй: поживна, соковита і смачна шаурма з особливим соусом. Рецепт, який став фаворитом

Домашня шаурма готується просто, а виходить дуже ситною та поживною, тому сьогодні ми підготували для вас саме такий рецепт. Обов'язкового спробуйте!

Довго шукала саме цей рецепт! Повітряні пончики на молоці: тісто як пух і не вбирає олію – ну дуже смачно

Пухкі, ніжні і м'які пончики щедро присипані цукровою пудрою – що може бути смачнішим?! До вашої уваги класичний рецепт найсмачніших пончиків.