Наукові причини, за якими вам варто завести кота

Хочете кішку, але ще сумніваєтеся? Нижче ви прочитаєте науково доведені факти про користь кішки в будинку.

Зменшення стресу і тривожності

Кішка поруч з вами може сприяти викиду в вашому тілі заспокійливих хімічних речовин, які знижують рівень стресу і занепокоєння. Кішки відомі тим, що не вимагають особливого догляду, і простої ласки зазвичай досить, щоб ощасливити і вас, і вашу кішку.

Знижується ризик захворювань сердця

Ряд досліджень довів, що у власників кішок знижується рівень стресу, а це безпосередньо сприяє зниженню ризику серцевих захворювань. Дослідники стверджують, що кішка допоможе зменшити ризик різних серцевих захворювань, включаючи інсульт, приблизно на 30 відсотків.

Фізичне відновлення

Котяче муркотіння – один з найбільш заспокійливих звуків в світі. Муркотіння кішки створює вібрації частотою 20-140 Гц. Були проведені дослідження, які відзначили, що що частоти в діапазоні 18-35 Гц роблять позитивний вплив на рухливість суглобів після травми.

Поліпшується сон

Ряд досліджень, які були проведені у Великобританії, показали, що люди, які вважають за краще спати разом зі своїми кішками, краще сплять і більше висипаються. Недавнє дослідження, проведене Центром медицини сну Mayo Clinic, підтвердило це: 41 відсоток учасників вказали, що вони спали краще через свого вихованця, і всього 20 відсотків заявили, що це призвело до порушень.

Менше алергій у дітей

Національний інститут здоров’я в 2002 році опублікував дослідження, в якому показано, що у дітей молодше року, які контактували з кішкою, менше шансів захворіти усіма видами алергії. За словами Маршалла Плаута, доктора медицини, керівника відділу алергічних механізмів в Національному інституті алергії і інфекційних захворювань, “високий вплив домашніх тварин в ранньому віці, мабуть, захищає не тільки від алергії на домашніх тварин, а й від інших типів поширених алергій, таких як алергія на пилові кліщі, амброзія і трава”.

Користь від кота в будинку
Користь від кота в будинку

Схожі статті

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.

Беру курячу печінку і готую геніальний салат! Смачний рецепт всього з 3 інгредієнтів – роблю на кожне свято

Салат з печінкою дуже простий і складається всього з трьох інгредієнтів. Та вони настільки вдало поєднуються між собою, що утворюють неймовірний смак.

Пиріжки звичайні вже не роблю: дуже смачні домашні біляші “Від душі”. Не такі жирні, бо смажаться по-іншому

Нічого важкого у приготуванні біляшів немає, а ці виходять надзвичайно соковитими, але водночас дієтичними. Бо олії потрібно використовувати мінімум.