Поширені міфи про вітаміни

Найпопулярніші міфи про вітаміни - все що потрібно знати, щоб залишатися здоровим.

Міф: прийом полівітамінів може заповнити погане харчування і запобігти хворобам.

Реальність: насправді вчені до цих пір не визначилися, чи ефективні полівітаміни. Деякі дослідження показують, що мультизасоби захищають від передчасної смерті. Інші показують, що вони не приносять ніякої користі. У будь-якому випадку, їжа в першу чергу – кращий рецепт необхідних поживних речовин. Харчові добавки призначені для доповнення дієти, а не для її заміни.

Міф: Всі добавки безпечні, тому що вони натуральні

Реальність: все, що може лікувати, також може бути шкідливим. Незважаючи на те, що поживні речовини надходять з природи, коли виробники переробляють їх в таблетки, вони стають неприродними. Більш того, природність не обов’язково означає безпеку або ефективність. Зрештою, миш’як є природною, але ефективною канцерогенною речовиною (що викликає рак), що робить його небезпечним для вживання.

Міф: не можна передозувати вітаміни

Реальність: якщо ви приймаєте вітаміни і мінерали під час посиленої дієти, що складається зі збагачених злаків і спортивних батончиків, ви можете перестаратися. Ви можете навіть пошкодити життєво важливі органи. Занадто багато вітаміну А може вплинути на вашу печінку і, у вагітних мам, може привести до вроджених дефектів у їхніх дітей; надлишок вітаміну B6 може викликати пошкодження нервів; а надто багато вітаміну С може перетворити знаменитий антиоксидант в прооксидант (який пошкоджує клітини тіла), не кажучи вже про діарею.

Міф: харчові добавки не взаємодіють з ліками

Реальність: деякі добавки, в тому числі вітамін К (який сприяє згортанню крові), цинк (який, на думку деяких людей, підвищує імунітет) і омега-3 (розріджують кров), можуть взаємодіяти з ліками, що відпускаються за рецептом і без рецепта, вони можуть як посилити, так і блокувати дію препаратів.

Міф: харчові добавки завжди добре поєднуються один з одним

Реальність: деякі добавки допомагають один одному, як і товариші по команді. Наприклад, вітамін С допомагає організму засвоювати залізо. Інші насправді працюють один проти одного. Наприклад, кальцій блокує абсорбцію заліза, а цинк блокує абсорбцію міді. Таким чином, прийом високих доз однієї поживної речовини може викликати дефіцит іншої.

Розвінчуємо міфи
Розвінчуємо міфи

Схожі статті

Замість того, щоб пити каву, роблю з неї тортик “Капучино” за 10 хв: гості від повітряного десерту у захваті

Щоб приготувати торт "Капучино", вмикати духовку чи плиту не доведеться. Всього 10 хвилин часу на приготування, і маєте ідеальні солодощі з кавовим ароматом. Тільки встигайте нарізати на порції.

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.