Наталія Самойленко розповіла, як не набрати вагу на карантині

Український лікар поділилася рекомендаціями, які допоможуть не набрати зайву вагу на карантині під час епідемії. Про це Наталія Самойленко написала в соціальних мережах.

Український лікар-дієтолог Самойленко радить:

  • не пропускати прийоми їжі. Особливо сніданок, пише Наталія. Бажано їсти в один і той же час;
  • прибрати перекушування. Під час карантину поверніться до 3-кратного харчування: сніданок, обід і вечеря; Прийомом їжі вважається навіть солодкий чай або жменька родзинок;
  • вибирати краще поживні продукти;
  • хочете їсти – пийте воду. Люди часто плутають почуття голоду зі спрагою;
  • овочі повинні займати половину тарілки. Спочатку їжте овочі, а потім основне блюдо. Так ви будете контролювати почуття ситості;
  • щоб не переїдати, їжте повільно. Якщо ви будете швидко їсти, то організм не встигне вам повідомити, що йому їжі досить;
  • сховайте їжу від вільного доступу, особливо фрукти та цукерки;
  • коли приймаєте їжу, не дивіться серіали або в телефон. Той, хто їсть за телевізором, переїдає і зловживає шкідливою їжею.
Наталія Самойленко
Наталія Самойленко

Схожі статті

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.

Вчорашнє пюре більше не викидаю, а готую з нього пишні та дуже смачні картопляні оладки: чоловік їх обожнює

Якщо у вас залишилося картопляне пюре, яке ніхто не хоче доїдати, то не обов'язково його викидати. З нього можна приготувати смачні та ситні оладки, які прийдуться всім до смаку.

Подруга дала рецепт. Тепер готую цю вечерю раз в 3 дні: чоловік у захваті, зʼїдає за 2 хвилини і просить ще

Навіть звичайну гречану кашу можна приготувати по-новому, додавши до неї прості та класичні продукти. Це так просто готувати, але смак не залишить байдужим навіть вередливих гурманів.