Як солодке впливає на організм людини і змінює риси обличчя

Як цукор впливає на організм? Цукор - це харчовий продукт, побутова назва сахарози. Цукор-пісок або цукор-рафінад, який більшість з нас має у себе вдома і звикли використовувати кожен день.

Матеріал підготувала Лора Філіппова, експерт по правильному харчуванню.

Сахароза – це простий вуглевод, вона дуже швидко розщеплюється на глюкозу і фруктози і в цьому вигляді потрапляє в кровотік.

Глюкоза – продукт розпаду всіх вуглеводів, не тільки цукру. І складних в тому числі. Тобто з гречки ми теж врешті-решт отримаємо глюкозу, але повільно і поступово завдяки клітковині.

Глюкоза потрібна для отримання енергії, а ось її надлишок дуже швидко окислюється до жирних кислот і запасається в жирове депо.

Цукор як харчовий продукт сам по собі не страшний. Покласти столову ложку на 500 г сиру в сирну запіканку цілком нормально і особливої шкоди в цьому немає. Якщо, звичайно, ви не переїдайте загальної кількісті цукру з інших продуктів. Весь шкоду – в надлишку.

Цукор – це майже 400 ккал на 100 грам і 0 корисних речовин!

Сучасна харчова промисловість сильно захоплена додаванням якомога більшої кількості цукру, солі, жиру і різних добавок. Адже так продукт стає смачніше і його легше продати.

Саме тому варто обмежити (або зовсім виключити) ДОДАНИЙ цукор зі свого раціону. Наш організм абсолютно не постраждає від цього. Більш того, навіть виграє.

Зловживання цукром загрожує для вашого організму:

  • Цукор пригнічує імунітет в 17 разів! Вірусні захворювання будуть «чіплятися» частіше
  • Цукор викликає звикання, його навіть прирівнюють до наркотиків. Цукор забиває смакові рецептори і вам буде хотітися збільшувати дозу
  • Цукор провокує помилковий голод. Як наслідок, збільшення загальної калорійності раціону і поява зайвих кілограмів
  • Надлишок цукру – шлях до інсулінорезистентності і до діабету 2 типу
  • Цукор псує зуби
  • Цукор пошкоджує колагенові джгутики в шкірі, як наслідок – раніше старіння.
  • Цукор впливає на нервову систему. Надлишок цукру у дітей робить їх неспокійними, нервовими і занадто збудливими.

Обличчя людини, яка зловживає цукром, стає цукровим. Що це означає? З’являються зморшки, шкіра стає сухою, є вугри в області чола і щік.

Це досить вагомі причини, якщо не прибрати повністю доданий цукор, то хоча б мінімізувати його присутність в своєму раціоні.

Джерел цукру повно серед продуктів харчування. На поверхні – фрукти, ягоди, сухофрукти, каші, солодкі овочі (хоча і з ніх ми теж отримаємо глюкозу).

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Користь та шкода манної каші: скільки можна їсти, щоб не погладшати

Нагадаємо, Анджеліна Джолі – вважається однією з найпопулярніших актрис Голлівуду і найкрасивішою жінкою світу. Мало хто знає, але в 2013 році Анджеліна зробила операцію на видалення молочних залоз . Все тому, що ризик розвитку онкологічного захворювання грудей у актриси становив 87%.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина .

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.