Швидкі і прості способи полегшити біль в спині вдома

Біль у спині, як правило, проходить протягом тижнів або місяців, але якщо знехтувати нею, це може привести до тривалої шкоди.

Біль у спині зазвичай не є ознакою серйозного захворювання, але може варіюватися від незручного до болісного. Зараз, коли мільйони людей працюють вдома, біль в спині більше поширена – ось простий спосіб полегшити її.

Біль у спині, як правило, проходить протягом тижнів або місяців, але якщо знехтувати нею, це може привести до тривалої шкоди. Не завжди можливо визначити причину болю в спині, але стреси і напруги повсякденного життя людей є поширеним проявом.

Незручне сидіння протягом довгих годин може сприяти погіршенню постави, що, в свою чергу, створює навантаження на спину.

Підтримка активності може зміцнити м’язи спини і полегшити біль в спині, тому важливо регулярно пересуватися.

Іншим простим і ефективним способом полегшення болю в спині є нанесення гарячої або холодної упаковки на уражену ділянку.

Деякі люди вважають, що тепло (наприклад, гаряча ванна або пляшка з гарячою водою, вміщена на уражену ділянку) допомагає полегшити біль, коли вперше починається біль в спині.

Лікарі кажуть, що застосування холоду (такого як пакет з льодом або пакет із замороженими овочами) на хворобливій області також може допомогти в короткостроковій перспективі.

Однак не кладіть лід прямо на шкіру, так як це може викликати холодний опік.

Щоб вирішити цю проблему, спочатку загорніть пакет з льодом або пакет із замороженими овочами в тканину або рушник.

Інший варіант – чергувати гаряче і холодне, використовуючи пакети з льодом і грілку.

Інші способи полегшити біль в спині

На додаток до фізіотерапії, психологічна терапія також може допомогти.

Може бути важко бути оптимістом, якщо у вас болить спина протягом тривалого часу.

Але залишатися позитивним, а також залишатися активним може допомогти вам одужати і не допустити, щоб це стало довгостроковим.

Відповідно до стану здоров’я, якщо ви виявите, що біль в спині викликає у вас почуття расстроенности або занепокоєння, психологічна підтримка болю в попереку може допомогти вам впоратися з ситуацією.

Ваш лікар може запропонувати психотерапію, звану когнітивно-поведінкова терапія, поряд з фізичними вправами.

Когнітивно-поведінкова терапія (КПТ) – це розмовна терапія, яка може допомогти вам впоратися з проблемами, змінивши спосіб мислення і поведінки.

Коли мені потрібно зробити операцію?

Хірургічне лікування болю в спині зазвичай рекомендується тільки в тому випадку, якщо є конкретна медична причина вашої болю, така як ішіас або прослизання (випадання) диска, і інші методи лікування не допомогли.

Процедура, звана денервация радіочастоти, може іноді використовуватися, якщо:

  1. Ви страждали від болю в спині протягом тривалого часу.
  2. Ваш біль помірна або сильна.
  3. Вважається, що ваша біль виникає в суглобах хребта.

Процедура включає в себе введення голок в нерви, які ведуть до уражених суглобів.

Однак, як і у всіх процедурах, радіочастотна денервация несе в собі ризик ускладнень, включаючи кровотечу, синці, інфекцію і випадкове пошкодження нерва.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.