Лікар Комаровський розповів, як медична маска захищає від вірусів?

Тож якусь маску краще носити, щоб захистити себе від вірусів. Зараз мова піде не лише про "корону", а й про інші хвороби, які вирують у світі.

Щоб уникнути зараження коронавірусом в умовах пандемії, дуже важливо дотримуватися протиепідеміологічних заходів, у тому числі і масковий режим.

Чи здатні медичні та тканинні маски врятувати нас від зараження вірусом – з цього приводу можна почути різні думки. Давайте розберемося в цьому питанні за допомогою логіки і дізнаємося думку лікарів щодо того, чи можуть звичайні маски врятувати нас від зараження?

Лікар Комаровський пропонує питання про здатність медичних масок врятувати нас від зараження коронавірусом розділити на два питання. Перший із них – чи може медична маска захистити від зараження коронавірусом здорової людини? Відповідь не втішна – ні, не може.

Якщо в навколишньому повітрі присутні у зваженому стані коронавіруси, звичайна медична маска не зможе перешкодити вдихнути ці віруси разом із повітрям.

Тому що розмір коронавірусу в багато разів менше розміру пір в масці. Це саме стосується і будь-якої тканинної маски. Якщо через маску можна дихати, тобто пори маски пропускають повітря, то
ці пори разом із повітрям пропустять і коронавіруси.

Однак, звичайні медичні та тканинні маски, на думку доктора Комаровського, все-таки здатні захистити нас від коронавірусу і значно скоротити ймовірність зараження.

Ефективним носіння звичайних медичних та тканинних масок буде в тому випадку, якщо маски носитимуть вже інфіковані коронавірусом люди.

У цьому випадку маска буде перешкоджати розсіюванню в довкілля інфікованих крапель слини, які виділяються при розмові, кашлі та чханні хворою людиною.

Краплі слини з вірусом затримуватимуться на внутрішній поверхні маски такої людини.

Ми вже знаємо, що ковід-19 часто протікає безсимптомно. Тому кожен з нас може виявитися вже інфікованим і повинен розглядатися як потенційний носій вірусу.

Тому дуже важливо в умовах пандемії коронавірусу дотримуватись маскового режиму і будь-якими доступними нам способами перешкоджати поширенню вірусу.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.