Дефекти в магнітних наночастинках лікують рак?

Рентгенологічні дослідження показують спотворення на атомному рівні, які підсилюють вироблення тепла для знищення пухлинних клітин або поліпшення реакції на хіміотерапію / опромінення.

Рентгенологічні дослідження показують спотворення на атомному рівні, які підсилюють вироблення тепла для знищення пухлинних клітин або поліпшення реакції на хіміотерапію / опромінення.

Вчені з Брукхейвенської національної лабораторії Міністерства енергетики США розкрили ключові деталі магнітних наночастинок, які можуть поліпшити їх використання в інноваційному методі лікування від раку, відомому як магнітна гіпертермія – буквально за допомогою магнітів для підвищення температури.

Трохи тепла за межами фізіологічних кордонів може вбити ракову клітину, або безпосередньо, або зробивши її більш сприйнятливою до впливу радіації або хіміотерапевтичних препаратів. Хитрість полягає в тому, що тепло впливає тільки на пухлину, не вбиваючи клітини в здорової тканини навколо неї.

Протягом приблизно десяти років вчені вивчали можливість використання магнітних наночастинок, крихітних кристалів, в кілька тисяч разів менших, ніж частка пилу, для вироблення тепла безпосередньо в пухлинах.

Ідея полягає в тому, щоб ввести купу крихітних магнітних частинок в пухлину або доставити їх через кровотік, позначений рецепторами для пошуку, а потім включити зовнішній магніт зі змінним магнітним полем.

Кожен раз, коли крихітні магнітні частинки рухаються, щоб вирівнятися з полем, а потім розслабляються, коли поле вимикається, вони виділяють трохи тепла в пухлину.

Вчені констатують: «Якщо ми спроектуємо ці дефекти, то зможемо використовувати їх, щоб адаптувати магнітні властивості наночастинок на основі заліза для оптимізації їх ефективності при лікуванні раку при магнітної гіпертермії».

Майстер-клас від крихітних часток

Спочатку вчені створили зображення повних часток за допомогою просвічує електронного мікроскопа (ПЕМ). Потім вони використовували математичні методи, щоб перевести кожне зображення в «карту», яка дозволила їм визначити, чи була структура однорідної по всьому або складена   з різних областей.

Був використаний рентгенівський метод, який чутливий до розташування атомів навіть в тих випадках, коли немає періодичності і коли зразки приймають нанорозмірних форму.

Високоенергетичне рентгенівський зір

Коли рентгенівські промені розсіюють частинки, вони створюють дифракційну картину, яка може бути перетворена в свого роду відбиток пальця, що відображає відстані між парами атомів – функції розподілу пар (PDFs).

Потім комп’ютерні моделі можуть досліджувати ці PDF – файли, щоб визначити найбільш вірогідне розташування атомів:

  • кубічну;
  • зошитового;
  • пірамідальне.

Або будь – яке інше тривимірне розташування.

Вчені спрогнозували, що д ЕФЕКТ змінюють магнітні властивості нанокристалів в сприятливому напрямку.

Вакансії заліза діють як «закріплюють» центри, які сприяють конкуренції між елементарними магнітами, фактично перешкоджаючи їх когерентного зверненням і легкої релаксації в змінному магнітному полі.

Це дозволяє значно підвищити термореактивного наноматериал в десять разів у порівнянні з показниками, отриманими без дефектними об’єктами ».

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Передбачення Нострадамуса: чи було пророцтво про «лихо» попередженням про коронавіруси?

Нагадаємо, Енергія дерев: Яка магія відбудеться з вами, якщо ви будете обіймати дерево

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина .

Схожі статті

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.

Жодне свято не обходиться без цього рулету: у м’ясний фарш загортаю оригінальну начинку. Це мега смачно!

М'ясний рулет зі шпинатом – смачна та ситна страва, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Ця закуска вийде нереально апетитною. Спробуйте!