6 речей, які ви повинні знати про кабачках

Якщо ви хочете універсальний овоч, не шукайте нічого, крім цукіні.

Дізнайтеся, скільки калорій в цукіні, що універсальні овочі можуть зробити для вашого серця і багато іншого.

Якщо ви хочете універсальний овоч, не шукайте нічого, крім цукіні. Незалежно від того, коли ви їсте ви його в сирому або приготованому вигляді, є безліч способів насолодитися ним і при цьому отримати достатню кількість необхідних вам вітамінів і мінералів. Насправді кабачки потрапляють під егіду літніх гарбузів, які збирають до того, як їх шкірка затвердіє (на відміну, скажімо, від гарбуза і гарбузового горіхів).

Ось ще кілька цікавих фактів про цей овоч, які можуть вас здивувати.

 ""

По-перше, скільки калорій в цукіні?

Трохи – насправді цукіні дуже низькокалорійні і є ідеальним легким гарніром до важкої трапези: одна чашка нарізаних цукіні містить близько 19 калорій.

Це на 40-50% менше, ніж такий же розмір порції для інших низькокалорійних зелених овочів, таких як брокколі і брюссельська капуста.

А оскільки це універсальне блюдо, ви можете насолоджуватися цим низькокалорійним стравою з безлічі різних рецептів, від запеченої картоплі фрі до рулетів з песто.

Звичайно, ви завжди можете приготувати цукіні з зеленню, щоб отримати пікантний смак.

Ви можете з’їсти квіти

Незважаючи на те, що цукіні подають як овоч, технічно це фрукт, тому що він відбувається з квітки: він росте з золотої квітки, що розпускається під листям.

Зазвичай квіти не продають в продуктовому магазині, але ви можете знайти їх на фермерських ринках. І на цих красунь не тільки дивитися – їх теж можна їсти.

Найпопулярніший спосіб їх приготування – смажена або фарширований.

Кабачки корисні для серця

У цукіні міститься гарне кількість калію: 295 міліграмів на чашку, або 8% від рекомендованої денної норми. За даними кардіологічної асоціації, калій допомагає контролювати артеріальний тиск, оскільки знижує шкідливий вплив солі на організм.

Дослідження показують, що збільшення споживання калію (при одночасному обмеженні споживання натрію) може знизити ризик інсульту, а також може знизити ймовірність розвитку серцевих захворювань.

Кабачки також багаті антиоксидантом вітаміном С, який може допомогти слизовій оболонці клітин крові краще функціонувати, знижуючи кров’яний тиск і захищаючи від закупорки артерій.

В одній чашці нарізаних цукіні міститься 20 міліграмів, або близько 33% від вашої денної норми.

Ви можете замінити його на пасту

Звичайно, ви можете додавати кабачки в свої рецепти спагетті, але ви також можете використовувати їх замість локшини.

Так звані «зудли» – відмінна альтернатива пасті, і їх легко приготувати за допомогою деяких кухонних пристосувань. Використовуючи мандоліну або спіральну ніжку, ви закріпіть цукіні на зубцях і протолкніте овочі до лез.

Це не тільки спрощує завдання, але і здорово бачити, як відразу готують десятки локшини.

Менший за розміром і менш дорогий варіант – овощечистка для жульєну із зубчатим лезом для створення тонких смужок.

Не завжди зелений

 ""

Можливо, ви звикли бачити зелений і крапчастий овоч, але є жовтий різновид кабачків, і їх легко сплутати з жовтої гарбузом, іншим видом.

Найпростіший спосіб визначити різницю – поглянути на форму. Жовті кабачки зазвичай мають конічну шийку, криву або пряму, тоді як кабачки будь-якого кольору від кінця до кінця виглядають як циліндр. Хоча мало що відомо про відмінності між сортами, дехто каже, що золотий цукіні має більш солодкий смак, ніж зелений.

Оскільки він зберігає свій колір після приготування, він також стане сонячним доповненням до будь-якої страви.

Має міжнародний родовід

Вважається, що італійці вивели сучасні кабачки з кабачків, вирощених в колоніальній Америці.

«Зукко» насправді італійське слово для сквошу.

Ось чому в деяких рецептах ви побачите кабачки, які називаються «італійськими кабачками». Проте, річний сквош існує вже досить давно.

Урожай датується 5500 роком до нашої ери, де він був невід’ємною частиною раціону людей, що живуть в Центральній і Південній Америці, за даними Спільного розширення Університету Арізони. (А якщо ви перебуваєте в Європі, в меню він може відображатися як «кабачки».)

Схожі статті

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.