Переваги огіркової маски для обличчя і як її зробити. Без зайвих витрат на дорогі креми

Огірки мають протизапальні властивості, а також багаті антиоксидантами і поживними речовинами.

Вони чудові в якості корисної закуски або в салаті, але вам не обов’язково їсти огірки, щоб скористатися їх перевагами. Цей живильний овоч також відмінно підходить для догляду за шкірою.

Огірки мають протизапальні властивості, а також багаті антиоксидантами і поживними речовинами, такими як вітамін С і фолієва кислота, що робить їх відмінним інгредієнтом для маски для обличчя своїми руками.

У цій статті ми детально розглянемо, як огірки можуть принести користь вашій шкірі, і, якщо ви хочете дізнатися, як приготувати домашню огіркову маску для обличчя, у нас є кілька рецептів, якими ми з вами поділимося.

Чим корисні огірки для шкіри?

Легко витратити великі гроші на продукти, які обіцяють поліпшити текстуру, тон і загальний вигляд вашої шкіри. Хоча деякі з них можуть принести користь, вам не обов’язково розлучатися з великою кількістю грошей, щоб отримати здоровий сяючий колір обличчя.

Звичайно, хороші гени допомагають. Але іноді це також питання використання простих поживних інгредієнтів, які можуть поліпшити здоров’я вашої шкіри різними способами.

Огірки, багаті вітамінами, мінералами та іншими поживними речовинами, є одним з тих натуральних інгредієнтів, які можуть принести користь вашій шкірі за кількома напрямками. Ось деякі з цих переваг.

 ""

1. Зменшує набряклість.

Дослідження показали, що огірки мають здатність зменшувати набряклість шкіри. Це може бути особливо корисно, якщо ви не досипати і виявили темні опухлі кола під очима.

Охолоджені скибочки огірка або огірковий сік можуть допомогти зменшити набряклість і в той же час «розбудити» втомлену шкіру.

2. Допомагає шкірі, схильної до акне.

Жирна шкіра і омертвілі клітини шкіри можуть закупорювати пори і викликати висипання прищів. Огірки, що володіють помірно в’яжучими властивостями, можуть допомогти очистити шкіру і звузити пори. Це може допомогти зменшити прориви.

3. Допомагає боротися з передчасним старінням.

Антиоксидантні компоненти в огірках можуть зробити його потенційно корисним інгредієнтом проти зморшок.

Крім того, огірки містять як вітамін С, так і фолієву кислоту. Вітамін С має здатність стимулювати ріст нових клітин, а фолієва кислота допомагає боротися з токсинами навколишнього середовища, які можуть зробити вашу шкіру втомленою або передчасно постарілий. У поєднанні ці компоненти можуть допомогти вашій шкірі виглядати більш пружною і здоровою.

4. Знімає роздратування.

Охолоджуючий і протизапальний ефект огірків може допомогти полегшити біль, почервоніння і роздратування, викликані сонячними опіками, укусами комах і висипом.

5. Забезпечує основу для зволоження.

Огірки на 96 відсотків складаються з води. Хоча однією води недостатньо для зволоження шкіри, сік огірка можна легко змішати з іншими зволожуючими інгредієнтами, такими як мед або алое вера, щоб зволожити і заспокоїти шкіру.

Що потрібно для виготовлення маски для обличчя з огірка?

Створення маски для обличчя з огірка не займе багато часу, і це досить просто. Для початку вам знадобиться наступне:

1 огірок миска, ложка для змішування мірні ложки блендер або кухонний комбайн.

Майте на увазі, що в певних рецептах можуть знадобитися і інші інгредієнти, такі як алое віра, вівсянка або мед.

Як зробити маску для обличчя з огірка

 ""

Ось 3 варіанти масок для обличчя з огірка своїми руками, починаючи з самого простого рецепту:

1. Базова маска для обличчя з огірка.

Цей рецепт може бути хорошим варіантом, якщо ви шукаєте швидкий і простий спосіб освіжити або омолодити шкіру.

Змішайте половина: очищеного огірка в блендері або кухонному комбайні до консистенції рідкої пасти. Відокремте сік від твердих частинок, виливши суміш через сито. Нанесіть огірковий сік на тільки що вимите обличчя. Залиште маску на шкірі на 15 мінут.Смойте маску прохолодною або теплою водою і насухо промокніть обличчя м’якою тканиною.

2. Маска для обличчя з огірка і алое вера.

Ця маска може бути особливо корисною, якщо у вас суха шкіра, так як алое вера сприяє зволоженню.

Змішайте половина: очищеного огірка в блендері або кухонному комбайні до консистенції рідкої пасти. Відокремте сік від твердих частинок, виливши суміш через сіто.Добавьте в суміш 2 столові ложки гелю алое вера. Збити до однорідної масси.Нанесіте маску на обличчя і ніжно помасажуйте. Залиште маску на шкірі на 15 хвилин. Змийте маску прохолодною водою. Насухо промокніть обличчя м’якою тканиною.

3. Маска для обличчя з огірків, вівсянки і меду.

Цей рецепт може бути хорошим варіантом для шкіри, схильної до акне. Поряд з в’яжучими властивостями огірка вівсянка допомагає отшелушивать і видаляти омертвілі клітини шкіри, а мед допомагає врівноважити бактерії на шкірі.

Змішайте половина: очищеного огірка в блендері або кухонному комбайні до консистенції рідкої пасти. Відокремте сік від твердих частинок, виливши суміш через сито. Додайте в суміш 1 столову ложку вівсянки. Розмішайте вівсянку і огірковий сік до однорідної маси. Додайте в суміш 1 столову ложку меду і перемішайте до однорідної маси. Нанесіть суміш на обличчя і шию і акуратно помасажуйте кінчиками пальців. Залиште маску на шкірі на 15 мінут.Смойте маску теплою водою. Насухо промокніть обличчя м’якою тканиною.

Для досягнення найкращих результатів завжди ретельно очищайте шкіру перед нанесенням маски і переконайтеся, що ви зняли весь макіяж.

Наносячи огіркову маску для обличчя, акуратно масажуйте шкіру невеликими круговими рухами. Це допоможе інгредієнтів проникнути у ваші пори. Він також стимулює кровообіг на поверхні шкіри.

Залиште маску на шкірі на 10-15 хвилин, потім змийте теплою чи холодною водою. Не використовуйте гарячу воду. Це може викликати роздратування і висушити шкіру.

Не використовуйте маску для обличчя частіше двох-трьох разів на тиждень. Надмірне вживання може викликати роздратування шкіри або порушити природний баланс масел.

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.