Причини виникнення здуття живота та як від нього позбутися?

Виявляється надмірне споживання солі може призвести до здуття живота. Чому так відбувається і як цього уникнути, – детально читайте в матеріалі.

Згідно з даними Legion Athletics, здуття живота може виникнути через дисбаланс натрію й калію в організмі, – повідомляє портал Express.

Фахівці вважають, що однією з причин виникнення здуття живота є велика кількість натрію в організмі, яка затримую рідину. До прикладу, в 1 чайній ложці звичайної кухонної солі міститься 2,3 г натрію.

Ресторанна їжа та фаст-фуд містять забагато солі. Щоб контролювати кількість спожитої солі, рекомендується готувати їжу самостійною.

Надмірне споживання натрію призводить не лише до здуття, а й до дисбалансу калію, який має виводити зайву рідину з клітин. У результаті у людини з’являються ще набряки та швидше набирається вага. Крім цього, може підвищитись артеріальний тиск. Британський фонд серця рекомендує споживати не більше 6 г солі на добу.

Як позбутися здуття живота?

У першу чергу потрібно позбутись причини: знизити споживання натрію. Тобто відмовитись від консервації та готової їжі, яку продають в кафе чи магазинах. Читати етикетки на продуктах, які купуєте.

Щоб підвищити рівень калію, Гарвардська медична школа рекомендує включити у свій раціон більше свіжих фруктів, овочів, риби та квасолі.

Також, щоб позбавитися здуття живота та відновити баланс калію та натрію, необхідно щодня випивати свою норму звичайної негазованої води.

Схожі статті

Чудова альтернатива пиріжкам, а готуються набагато простіше: закусочні кекси з яйцем і цибулею обожнюють усі

Звісно, це може звучати доволі дивно, втім приготувати солоні кекси з цибулю та яйцем – найкраще ваше рішення. Така незвичайна закуска точно вразить вас.

В класичний вінегрет додала цікавий інгредієнт і перетворила його на новий салат: пікантний смак з родзинкою

Всі полюблять класичний варіант вінегрету з буряком та маринованими огірками. Але якщо додати до звичного рецепту новий інгредієнт, завдяки якому звична для нас страва вибухне новими фарбами смаку?

Рецепт розповіла свекруха. Тепер готую через день, і завжди просять більше: пиріг із печінкою та картоплею

Смачна і ситна випічка не обов'язково повинна вимагати багато складних продуктів. Наприклад, можна взяти курячу печінку, картоплю та сир. Сьогодні ми підготували рецепт саме такого простого пирога.