Поради по догляду за очима, якщо ви довго сидите за комп’ютером

Для багатьох фахівців зараз як професійне, так і соціальне життя часто передбачає пильну увагу до екрану. Як же зберегти зір?

Будь то вдома, в офісі або навіть під час подорожі, важко уявити життя без екранів мобільних телефонів, екранів комп’ютерів і телевізора.

«З цих причин у багатьох користувачів комп’ютерів сьогодні розвивається« цифрова напруга очей» або «синдром комп’ютерного зору», і вони відчувають такі симптоми, як напруга очей, головні болі, сухість очей і помутніння зору», – каже офтальмолог Махмуд Хусейн.

Якщо ви проводите багато часу, дивлячись на екран, і у вас з’явилися які-небудь з цих симптомів, перше, що вам потрібно зробити, – це скоротити час, який ви проводите перед екраном. Ось ще кілька порад, як зберегти зір при тривалому знаходженні біля екрану.

1. Розмістіть екран комп’ютера на відстані не менше 50 см від себе

В ідеалі екран комп’ютера повинен знаходитися на відстані 50-100 см від вас. Якщо він розташований дуже близько або занадто далеко, ви можете сісти в незручне становище. Крім того, верхня частина екрану вашого комп’ютера повинна знаходитися на рівні очей або трохи нижче, щоб мінімізувати навантаження на очі.

2. Переконайтеся, що екран не дуже яскравий

Коли ваш екран дуже яскравий, ви піддаєтеся більшому впливу «синього світла». Таке світло може пошкодити очі і вплинути на ваш зір. Більш того, якщо ви сидите занадто близько до вікна або бачите відбите світло на екрані комп’ютера, це може привести до напруження очей і втоми. Замість цього переконайтеся, що кімната добре освітлена. Зменшіть яскравість екрану і, якщо можливо, додайте фільтр відблисків. Крім того, зменшіть колірну температуру вашого дисплея, щоб зменшити кількість синього світла, випромінюваного монітором.

3. При необхідності використовуйте комп’ютерні окуляри

Деяким людям, яким очки не потрібні для повсякденного використання, можуть бути корисні окуляри, спеціально для використання за комп’ютером.

4. Зробіть перерву і відведіть погляд від екрану

Якщо ваша робота вимагає, щоб ви довго дивилися на екран комп’ютера, робіть регулярні перерви. Слідуйте правилу 20:20:20, щоб знизити навантаження на очі: кожні 20 хвилин дивіться на об’єкт на відстані 20 футів (6 м) протягом 20 секунд. По можливості кожні годину або два відходите від столу і дивіться на далекий об’єкт через вікно. Ця зміна фокуса допомагає виконувати вправи і, таким чином, розслабляти м’язи ока.

5. Тримайте очі зволоженими

Коли ви дивитеся на екран, ви менше моргаєте, що стомлює і сушить очі. Це, в поєднанні з кондиціонуванням повітря в більшості корпоративних офісів, може привести до дуже сухих очей. Щоб цього не сталося, кожні пару годин робіть перерву, щоб обполоснути очі холодною водою. Не забувайте частіше моргати, щоб очі залишалися зволоженими. Охолоджуючі краплі також можуть освіжити очі.

Якщо ви все ще відчуваєте проблеми із зором, незважаючи на всі ці запобіжні заходи, вам рекомендується якомога швидше відвідати офтальмолога і перевірити свій зір.

Як зберегти зір
Як зберегти зір

Схожі статті

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.

Нічого смачнішого не їла. Пісний торт “Наполеон” на воді готую на замовлення вже 3 рік: хрусткий і ніжний

Навіть під час посту можна поласувати солоденьким досхочу. Причому випічку робитимемо без молочних продуктів. Таким чином удасться приготувати навіть торт "Наполеон".

Якщо у вас є 1 яйце і 1 яблуко, приготуйте цей рецепт за 5 хвилин: неймовірно смачні пончики – ніжні і пухкі

Ви закохаєтесь у ці яблучні пончики вже після першого відкушеного шматочка. Вони дуже ніжні, м'які і в міру солодкі. Готуються ці смаколики швидко і з доступних продуктів.