З чим правильно поєднувати сир? Дієтолог рекомендує ці три простих продукти

Дієтолог розповів, кому, скільки, коли і з чим їсти сир. Деяким людям рекомендується вживати цей продукт практично щодня.

Лікар-дієтолог і доктор медичних наук Маріят Мухіна розповіді, з якими продуктами правильно поєднувати сир, повідомляє UkrHealth.

За словами фахівця корисно поєднувати сир із зеленню.

 ""

«Сир з зеленню – продукт з більшою харчовою цінністю, так як ще приєднуються хлорофіл, фолієва кислота зелені і нові вітаміни», пояснив лікар.

Другий не менш корисний варіант це сир з ягодами.

Кто любит сладкий творог, рекомендуется добавлять к нему ягоды, а на сахар
Любителям солодкого сиру, рекомендується додавати до нього ягоди, а не цукор

Звичайно, сир і сметана також прекрасно доповнюють один одного. Дієтолог зазначив, що такий дует сприяє кращому засвоєнню кальцію і вітамінів. Але не варто до сиру і сметани додавати цукор.

Творог со сметаной
Сир зі сметаною

Мухіна радить включити сир (100-150 г) у свій щоденний раціон людям старше 50 років. Також вона порекомендувала вживати його вранці. Оскільки цей продукт може затримувати воду. Тобто, якщо його з’їсти ввечері, вранці, можливо, буде набряк.

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.