Скільки рідини потрібно споживати спортсменам

Оскільки ми потіємо, коли займаємося спортом, і в результаті втрачаємо рідину, важливо приймати достатню кількість рідини до, під час і після тренування. Але скільки потрібно пити і що?

Скільки рідини насправді потрібно нашому тілу?

Ми на 50-70% складаємося з води. Вода необхідна людському організму як розчинник для метаболічних реакцій. Вона також допомагає організму виводити токсини і діє як транспортувальник в системі кровообігу.

Хоча ваше тіло саме виробляє невелику кількість води, дорослим рекомендується випивати від 1,5 до 2 літрів рідини щодня. Всього організму потрібно від 2 до 3 літрів води в день. 1 літр може абсорбуватися тільки з їжі, яку ви їсте, тобто вам слід випивати від 1,5 до 2 літрів води, чаю або соку. Багатьом людям важко приймати достатню кількість рідини, при цьому більшість людей п’є тільки тоді, коли відчуває спрагу. Однак важливо пити регулярно. Це ще більш важливо для людей, що займаються спортом.

Скільки пити спортсменам?

Експерти з харчування стверджують, що фізична активність  збільшує кількість необхідної рідини. Зрештою, спортсмени потіють, втрачаючи рідину і мінерали. Спортсменам необхідно від 1 до 4 літрів рідини. Це залежить від інтенсивності і тривалості вправи, а також від температури навколишнього середовища.

Щоб уникнути ризику виснаження, яке організм не може компенсувати, важливо пити регулярно. Вам потрібно що-небудь пити кожні 15-20 хвилин.

Якщо ви цього не зробите і втратите 2% ваги тіла за рахунок рідини, вже одне це може знизити вашу витривалість. Якщо ви втратите 4% ваги тіла за рахунок рідини, ваша сила знизиться. Якщо ви втратите до 5%, це може привести до почастішання пульсу, втоми і навіть до блювоти.

Таким чином, ви не повинні ризикувати, дозволяючи рівню рідини впасти так низько. Наприклад, якщо ви плануєте бігати на довгі дистанції, вам слід випити близько 250 мл приблизно за 15-20 хвилин до початку шляху. Це дасть вам хороший запас води протягом 80 хвилин. Як би важливо не було пити до і під час тренування (по можливості), важливо також відновити рівень рідини після тренування. Але що краще пити, якщо ви багато займаєтеся спортом?

Правильні напої для гідратації – спортивні, ізотонічні тощо

Оскільки рідини, які ми п’ємо, також містять необхідні мінерали, важливо вирішити, що пити. Для спортсменів ще більш важливо, що вони п’ють, щоб мати достатню кількість рідини. Недарма для спортсменів існує безліч спеціалізованих спортивних напоїв ті ізотонічних напоїв.

Рекомендуються так звані спортивні напої, особливо при екстремальних фізичних навантаженнях. Сюди входять швидкісні або інтервальні тренування, тривалі пробіжки тривалістю більше 2 годин, а також змагання, в яких фізичне навантаження триває більше 80 хвилин.

Хороший спортивний напій повинен містити натрій, вуглеводи і білок. Переконайтеся, що ви вибрали спортивний напій, що містить не менше 800 мг натрію на літр. Це важливо для запобігання м’язових судом. Вуглеводи в напої можуть захистити запаси енергії в організмі, а білок призначений для поліпшення роботи м’язів. Спортивний напій також повинен містити від 60 до 80 грамів вуглеводів і від 15 до 20 грамів білка на літр.

Ізотонічні напої відрізняються тим, що вони мають осмотичний тиск 7,5 бар, як у крові. Це дозволяє організму використовувати їх швидко, доставляючи необхідні мінерали і вуглеводи.

Однак вам не обов’язково вибирати дорогий спортивний напій або ізотонічний напій, тому що ідеальний засіб для втамування спраги для спортсменів дуже просто зробити самостійно: просто розбавте яблучний сік невеликою кількістю води. Смородиновий сік, змішаний з водою, також містить всі необхідні мінерали і ідеально підходить для заповнення втрати рідини під час тренування.

Спортивні напої
Спортивні напої

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.