Про що може говорити температура 37 без супутніх симптомів

У вас довго тримається температура від 37 до 37,9? Це може бути тривожним дзвіночком різних захворювань.

Що таке субфебрильна температура?

Субфебрильна температура – це коли температура вашого тіла трохи вище нормального рівня в 37 градусів.

Існує безліч можливих причин, пов’язаних з цим симптомом. Вони можуть варіюватися від легких до важких і, можливо, небезпечних для життя станів.

Як довго триває субфебрильна температура, залежить від того, що її провокує, і від потенційного лікування.

Причини

Температура вашого тіла регулюється гіпоталамусом. Ця область мозку підтримує температуру 37 градусів за Цельсієм.

Однак ідеальна температура тіла у кожної людини може незначно відрізнятися. У деяких людей середня температура може бути трохи нижче або вище цього значення.

Лихоманка виникає, коли ваш мозок встановлює більш високу температуру. Все, що вище 38 градусів за Цельсієм, вважається лихоманкою.

Висока температура – це температура вище 39,5 градусів за Цельсієм. Дуже висока температура вище 41 градусів за Цельсієм.

При субфебрильній температурі реєструється підвищена температура тіла нижче 38 градусів за Цельсієм, але вище 37,1 градусів. Як і при високій температурі, субфебрильна температура може виникати з кількох причин.

Стану і фактори, які можуть викликати субфебрильна температура, включають наступне:

Ліки

Деякі ліки можуть викликати підвищення температури тіла. Вони можуть викликати імунну відповідь або збільшити швидкість метаболізму, що призведе до підвищення температури.

Лихоманка, викликана прийомом будь-яких ліків, називається лікарською лихоманкою. Зазвичай це відбувається через чутливість і з’являється протягом 7-10 днів після початку лікування.

Психогенна лихоманка

Це захворювання, пов’язане зі стресом. Під тиском пацієнти можуть відчувати тривалу субфебрильну лихоманку.

Якщо відбувається надзвичайно емоційна або стресова подія, температура може посилитися. У хворих може розвинутися температура до 41 градуса.

Це захворювання зазвичай вражає молодих жінок. У деяких випадках субфебрильна температура може зберігатися протягом місяців або років.

Традиційні препарати, що застосовуються для лікування лихоманки, неефективні проти психогенного типу. Замість цього жар можна знизити за допомогою заспокійливих препаратів або терапії.

Ендометріоз

Захворювання, що вражає жінок. Це змушує тканину матки розростатися за межі матки. Цей незвичайний ріст тканини зазвичай дуже болючий.

Під час менструального циклу тканина матки руйнується. З ендометріозом відбувається те ж саме, але в інших частинах тіла, наприклад, в тазу.

Якщо не лікувати, це захворювання може викликати безпліддя. Симптоми включають: субфебрилітет, біль в області таза, втому і порушення менструального циклу.

Підгострий тиреоїдит

Тиреоїдит виникає при витоку гормонів з щитоподібної залози. Це призводить до збільшення і запалення щитовидної залози. Такий стан може тривати кілька місяців.

Щитовидна залоза розташована у вас на шиї, а це значить, що біль може поширитися на вашу щелепу і вуха. Характерною ранньою ознакою цього стану є субфебрильна температура.

Іншими частими симптомами є втома і біль в м’язах і суглобах. Коли щитовидна залоза запалюється сильніше, навколишні області стають більш чутливими.

Лімфома Ходжкіна

Лімфома Ходжкіна – це тип раку, що вражає лімфатичну тканину. Цей рак може початися в будь-якій області лімфоїдної тканини.

Це означає, що можуть бути порушені ваш травний тракт, кістковий мозок і лімфатичні вузли. Потім ракові клітини можуть поширюватися по лімфатичних судинах.

Лімфома Ходжкіна звичайно виникає в лімфатичних вузлах верхньої частини тіла. Типові області включають шию, груди і пахви.

Симптомом може бути субфебрильна температура, що триває більше декількох днів. Інші можливі ознаки включають нічну пітливість, якій передує невелике підвищення температури.

Підвищена температура
Підвищена температура

Схожі статті

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!

Ірина Білик допомогла: Катя Осадча під пісню “Нова” дефілювала, а Юрій Горбунов круто змінив життя

Пісня Ірини Білик "Нова" для Каті Осадчої та Юрія Горбунова має неабияке важливе значення. Її прем'єрне виконання вплинуло на життя обох зірок, які тоді ще й гадки не мали, що стануть подружжям.