Наталія Самойленко назвала українські осінні суперфуди: другий можна заморожувати на зиму

Лікар-дієтолог, ендокринолог Наталія Самойленко назвала два корисних продукта для здоров'я.

«Літо пішло і забрало з собою багато джерел мікронутрієнтів і антиоксидантів. Але осінь – не менше багата на суперфуди пора», – написала Наталія Самойленко на своїй сторінці в Instagram.

Дієтолог назвала українські осінні суперфуди: калина й обліпиха.

Калина багата на вітаміни А, С, Е, Р, К, містить Калій, Магній, Цинк, Залізо. Це джерело антиоксидантів, які гальмують процеси старіння в організмі. Особливо продукт корисний для жіночого здоров’я.

Також калина:

  • нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту і печінки
  • зміцнює імунітет
  • знижує тиск і нормалізує пульс
  • підтримує нервову систему
  • запобігає розвитку алергічних реакцій і навіть ракових клітин

Другий не менш корисний суперфуд – обліпиха, яка містить вітаміни Е, А, групи В, К і Р. Також – каротин, яблучну кислоту, залізо, магній, марганець, кремній та інші корисні речовини.

Самойленко підкреслила, що обліпиха допомагає при застуді, запальних захворюваннях, загоює рани, зміцнює судини, стимулює травлення і вироблення шлункового соку, а також піднімає настрій.

Обліпиха рекомендується вагітним, оскільки вона підвищує імунітет, підвищує рівень гемоглобіну, позбавляє від авітамінозу і є джерелом фолієвої кислоти.

Незважаючи на всі корисні властивості калини та обліпихи, лікар-дієтолог, ендокринолог Наталія Самойленко назвала, кому не варто приймати ці суперфуди (ФОТО).

 ""

Схожі статті

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.