Щоб уникнути перекусів, подбайте про свій розум

Щоб забути про захований на кухні шоколад, дослідники рекомендують напружити мозок, виконуючи завдання, що вимагають уваги.

Весь день думаєш тільки про неї … Та плитка шоколаду, що зручно лежить в кухонній шафі, або та пачка чіпсів, захована в буфеті. Нічого не вдієш, ці продукти не залишають вас.

Проте, згідно з результатами дослідження, проведеного психологами з Університету Сассекса (Велика Британія), їх не так вже й складно забути. Результати цього дослідження були опубліковані в Журналі експериментальної психології.

Що кажуть учені?

Вчені стверджують, що турбота про розум шляхом виконання певних завдань може захистити від певних пристрастей до їжі .. І навпаки, попередні дослідження показали, що неуважне харчування може привести до переїдання. Це нове дослідження було розділено на дві частини.

Увімкніть свій мозок

В рамках першої частини всі учасники взяли участь у вправі по візуальному пошуку. Вони повинні були знайти лист серед ряду листів. Під час цієї вправи учасники проектували зображення привабливих страв, таких як шоколад, пончики та неїстівні предмети. Дослідники виміряли, наскільки учасники були відвернені цими зображеннями і як це могло вплинути на їх час реакції.

Друге дослідження складалося з одного експерименту, в якому учасників просили тримати плитку шоколаду в руці і оцінювати свій смак, голод і тягу до шоколаду, перш ніж виконувати ту ж задачу візуального пошуку, що було виконано і в першому дослідженні. Потім учасникам доводилося натискати кнопку кожен раз, коли вони ловили себе на думці про шоколад. У висновку, учасники менше відволікалися на образи їжі і з меншою ймовірністю запам’ятовували образи їжі, коли вони представлялися під час завдання, що вимагає більшої уваги.

Завдяки другого експерименту дослідники виявили, що мозок менше зупиняється на думках про їжу, коли він зайнятий складним завданням.

Як менше їсти
Як менше їсти

Схожі статті

Хоч кожен день готуй: поживна, соковита і смачна шаурма з особливим соусом. Рецепт, який став фаворитом

Домашня шаурма готується просто, а виходить дуже ситною та поживною, тому сьогодні ми підготували для вас саме такий рецепт. Обов'язкового спробуйте!

Довго шукала саме цей рецепт! Повітряні пончики на молоці: тісто як пух і не вбирає олію – ну дуже смачно

Пухкі, ніжні і м'які пончики щедро присипані цукровою пудрою – що може бути смачнішим?! До вашої уваги класичний рецепт найсмачніших пончиків.

Користуюся тільки цим рецептом. Діти вимагають, щоб готувала частіше: смачне горіхово-шоколадне печиво

Для затишного і теплого вечора обов'язково потрібен кухоль ароматного чаю. А який же чай без печива? Сьогодні ми підготували рецепт хрусткого горіхово-шоколадного печива, яке припаде до смаку одразу.