Музика, як альтернатива заспокійливим засобам перед операцією

Згідно з новим наукового дослідження, музика може бути хорошою альтернативою седативним засобам, заспокійливим нерви перед операцією.

Поширене занепокоєння, перед операцією може підвищити рівень гормону стресу в організмі і вплинути на одужання пацієнта.

Цю нервозність часто лікують спеціальними препаратами, які працюють добре, але, тим не менше, мають свою частку небажаних ефектів, зокрема, на дихання.

Чи заспокоює музика так само добре, як ліки

Дізнавшись про дослідження, які тестували музику як розслаблюючий підхід перед операцією, дослідники вирішили безпосередньо порівняти цей метод з внутрішньовенним введенням мідазоламу в дослідженні, опублікованому в журналі Regional Anesthesia & Pain Medicine. Мета полягала в тому, щоб з’ясувати, чи дійсно музика є надійною альтернативою регіональної або місцевої анестезії з блокадою периферичних нервів, типу анестезії, проведеної під контролем ультразвуку і призначеної для знеболювання дуже специфічної області тіла.

Хід дослідження

Команда випадковим чином призначила 157 дорослих, які або отримували 1-2 мг мідазоламу за 3 хвилини до анестезії, або слухали пісню Weightless виконавця Марконі Юніон в навушниках, яка вважається однією з найбільш заспокійливих пісень в світі. Рівні тривожності учасників реєструвалися з використанням спеціальної шкали до і після кожного методу релаксації.

Вердикт

Зміни передопераційного рівня тривожності були однаковими в обох групах, хоча пацієнти з «музичної» групи повідомили про меншу задоволенність, імовірно через те, що не могли вибрати відповідну для себе музику. Лікарі, що спостерігають за учасниками, висловили однаковий рівень задоволення незалежно від використаного методу заспокоєння.

Можливо, буде потрібно провести ще інші дослідження, щоб підтвердити це зі 100-відсотковою впевненістю, але вже зараз можна сказати, що музика є ефективним методом заспокоєння перед хірургічною операцією.

В очікуванні, коли цей метод стане більш популярним в операційних, ніщо не заважає вам спробувати це за кілька хвилин до операції, особливо якщо ви дуже стурбовані.

Музика перед операцією
Музика перед операцією

Популярне

Схожі статті

Ектор Хіменес-Браво особливо не заморочується: робить на паски глазур із 2 інгредієнтів. Каже – ідеальна

Ектор Хіменес-Браво поганого не порадить. На цей раз шеф-кухар вирішив поділитися з українцями рецептом ідеальної глазурі для пасок. Готується зі згущеного та сухого молока.

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Дуже смачний супчик з сирними кульками

Суп з сирними кульками з задоволенням будуть їсти і дорослі і діти. Він виходить наваристим і має яскравий смак. Готується цей суп досить просто та швидко.

Показую, як приготувати соковиту та м’яку буженину: правильно підібрані прянощі — ключ до смачного м’яса

Ароматна буженина з прянощами стане справжньою прикрасою святкового столу. Приготувати таке м'ясо дуже просто, і сьогодні ми поділимось вдалим рецептом.