Криза, що вразила планету недугом, може коштувати “Реалу” 195 мільйонів євро упущеної вигоди

У зв'язку з останніми подіями в Мадриді та в інших місцях Іспанії повернення глядачів на матчі відкладено до подальшого повідомлення, і це є величезним ударом для великих клубів, включаючи «Реал Мадрид».

«Реал Мадрид» зіткнеться з серйозними втратами в доходах, якщо публіку не пустять на стадіон до кінця сезону. Клуб розробив кризовий план.

Криза з китайським вірусом викликав економічне цунамі, яке вже позначається на футболі. У зв’язку з останніми подіями в Мадриді та в інших місцях Іспанії повернення глядачів на матчі відкладено до подальшого повідомлення, і це є величезним ударом для великих клубів, включаючи «Реал Мадрид». За оцінками Мадрида, вони втратять 195 мільйонів євро в доходах, якщо фанатам не дозволять повернутися на Бернабеу до кінця сезону.

«Реал Мадрид» має три основних джерела доходу – гроші від продажу прав на телетрансляцію, спонсорство і надходження від матчів. Їх бюджет складає 822 мільйони євро, з яких приблизно 625 мільйонів надходять від телебачення і спонсорських угод. Але через неможливість грати перед що платять публікою дефіцит складе майже 200 мільйонів. Але, попри це, і завдяки кризового плану, який клуб розробив, щоб пережити економічний шторм, клуб зміг опублікувати прибуток в розмірі 318 мільйонів євро за сезон 2019-20. Це вже сама по собі історія успіху, з огляду на труднощі, з якими стикаються футбольні клуби в один з найскладніших сезонів за останній час.

Мадрид вживає заходів, щоб пережити економічний шторм

Перший склад заощадив клубу 50 мільйонів євро, погодившись на 10% скорочення заробітної плати на додаток до ще 25 мільйонам, відмовившись від бонусів за успіхи в минулому сезоні. «Мадрид» зміг ще раз значно заощадити після того, як директори та керівники клубів також скоротили свої зарплати. До цього додалися численні переклади та кредитні угоди, які допомогли збільшити доходи та скоротити витрати. На цей час «Реал Мадрид» заробив 100,2 мільйона євро шляхом операцій з гравцями, які були на його рахунках або прийшли через молодіжну систему.

 ""

Ситуація більш-менш така ж або навіть гірше для інших провідних європейських клубів. Клуби меншого розміру краще підготовлені до опору, тому що зазвичай вони можуть покривати витрати на заробітну плату шляхом грошей, отриманих виключно від прав на трансляцію. Для більших клубів цього недостатньо, і вони також покладаються на доходи від абонементів, надходження від турнікетів і маркетинг – гроші, які вони упустять, якщо стадіони залишаться закритими.

В англійській Прем’єр-лізі з 20 провідних клубів шість знаходяться на межі банкрутства, а 14 знаходяться в не найкращій фінансовій ситуації. В Іспанії «Реал Мадрид» справляється з ситуацією, «Атлет» бореться трохи сильніше, ніж їх сусіди, в той час, як фінанси «Барси» викликають занепокоєння. Інші клуби також натрапляти на труднощі, якщо ситуація з китайським вірусом не покращиться.

Схожі статті

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.

Нічого смачнішого не їла. Пісний торт “Наполеон” на воді готую на замовлення вже 3 рік: хрусткий і ніжний

Навіть під час посту можна поласувати солоденьким досхочу. Причому випічку робитимемо без молочних продуктів. Таким чином удасться приготувати навіть торт "Наполеон".