Діти цифрового покоління: а що ви знаєте про свої підлітків – поколінні Z

В даний час більшість підлітків вважають за краще проводити весь свій вільний час в соціальних мережах. Вони почали раніше закохуватися, прагнуть жити дорослим, самостійним життям і мають проблеми не тільки із зором, але і з серцем, страждають викривленням постави.

На одному відомому російському телеканалі вийшла спеціальна програма, яка розповідає про те, чим сьогоднішні школярі захоплені, які у них мрії, як вони закохуються. Через що вони починають втрачати здоров’я, чим займаються в таємниці від батьків.

Діти цифрового покоління
Діти цифрового покоління

Тільки 10% дітей – здорові

Фахівці ретельно вивчили тему здоров’я сучасних школярів. І результати досліджень були опубліковані публіці, виявилося, що найпоширенішими захворюваннями, якими страждають школярі, є:

  • короткозорість;
  • сколіоз;
  • зайва вага.
Діти цифрового покоління
Діти цифрового покоління

Згідно зі статистикою, поки діти вчаться в школі, вони крім знань заробляють різні серцеві захворювання, судини потовщуються. Велика частина старшокласників страждають від зайвої ваги. Крім цього, у всіх школярів виявилися серйозні проблеми зі спиною. А ще – з концентрацією уваги.

Діти цифрового покоління
Діти цифрового покоління

Існуючі шкільні спортивні нормативи діти вже не в змозі виконати, як їх однолітки минулих років.

Взагалі, здорові учні є, але їх одиниці – всього 10% від загальної кількості учнів, а проблеми із зором виникають у кожного 5 учня.

Для того, щоб не почалися проблеми, батьки повинні ретельно стежити за здоров’ям підлітка, і реагувати на скарги дитини. Мало хто знає, що найголовнішими симптомом погіршення зору є часта нудота і регулярний головний біль.

Діти цифрового покоління
Діти цифрового покоління

Лікарі-ортопеди спостерігають асиметрію в плечах у багатьох школярів. Вся справа в тому, що більшість сучасних школярів не носять портфелі на обох плечах, а тільки на одному. А викривлення постави відбувається в зв’язку з тим, що підліток часто сидить за гаджетами. Крім цього, на превеликий жаль, практично всі школярі є малоактивними. В даний час дуже мало дітей гуляють на вулиці, займаються спортом, плаванням.

Діти цифрового покоління
Діти цифрового покоління

Але фахівці стверджують, що саме в шкільні роки можна поліпшити здоров’я дитини. Головне – вчасно помітити наявні симптоми і звернеться до лікаря.

Чим цікавляться підлітки

Інший сюжет програми був у тому, щоб зрозуміти психологію сучасних дітей. Журналістка провела з підлітками кілька днів і зробила відповідні висновки. Виявилося, що діти практично не читають, їм подобається танцювати, слухати сучасну музику. Підлітка дуже залежні від соціальних мереж, і після школи хочуть стати лікарями, юристами або блогерами.

Діти цифрового покоління
Діти цифрового покоління

У дослідженні брала відомий блогер і понад 1800 підлітків від 14 до 17 років, які відповідали на питання у віртуальній анкеті.

Згідно з результатами дослідження, більша половина дітей танцює, менше 20% займаються спортом, малюванням або музикою. І тільки 1% підлітків любить читати.

Якщо у підлітка є вільний час, то вони негайно заходять в соціальні мережі. І більше 50% підлітків вважає саме соцмережі своєю головною проблемою.

Діти цифрового покоління
Діти цифрового покоління

Крім цього, головними звичками є також і нерозуміння батьків і різні шкідливі звички. На щастя, тільки 14% підлітків вважають своїх батьків поганими, у інших хлопців відносини з батьками чудове.

Перші відносини

Звичайно, з появою першого кохання у багатьох підлітків починаються непорозуміння з власними батьками. Але чи варто, турбується батькам про перше кохання їхньої дитини?

В даний час зараз дуже сучасні діти, і про любов можна почути не тільки від старшокласника, але і від учня початкової школи. Ще не так давно любов виявлялася в листування на уроці, смикання за кіски, написах на асфальті. Зараз же все вимірюється в лайок. Діти зараз просто обговорюють своє особисте життя в мережі, і вважають це нормальним.

Анонімна анкета дала вражаючі результати: 8-річна дівчинка зізналася, що зараз закохана в свого однокласника. Інша ж заявила, що в свої 10 років вона вже цілувалася. На думку психологів панікувати не варто, кожна людина повинна усвідомити любов в належний йому час. І справа далеко не в інтелекті, просто у сучасного покоління статеве дозрівання трапляється набагато раніше. Приблизний вік початку – 8 років, а повністю сформоване тіло – до 14 років.

Діти цифрового покоління
Діти цифрового покоління

Згідно зі статистикою, багато підлітків починають жити інтимним життям вже в 12 років. І відповіді на найважливіші питання діти шукають в мережі, соромлячись обговорити це з батьками, адже ті не зрозуміють і будуть лаятися.

Будьте відвертіше з власними дітьми і спокійно, без лайки пояснюйте їм все.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.