Коли собака може більше допомогти вашій дитині, ніж ви самі

В ході деяких досліджень були зроблені висновки, що дуже часто собака може краще допомогти дитині позбутися стресу, ніж її власні батьки. Але як так?

Як відбувається сам процес?

Вчені провели ретельний і детальний аналіз близько 100-та сімей, в яких якраз були домашні тварини. Виявилося, що собаки набагато краще підтримують дітей, які перебувають зараз в стресі, ніж мама або тато. Дослідники змогли зробити такий висновок після експерименту, в якому брали участь діти з практично 100-та сімей, в яких є як мінімум один домашній вихованець. Суть полягала в тому, що дітей віком від 7-ми до 12-ти років просили виконувати деякі завдання, пов’язані з підвищенням гормону стресу у дітей – наприклад, виступи на публіку. Всього було 3 групи, на які поділили учасників дослідження: перша намагалася впоратися зі стресом своїми силами, друга заручилася підтримкою батьків, а поруч з третіми перебувала улюблена собака.

Собака поруч з людиною
Собака поруч з людиною

Через деякий час з’явилася можливість остаточно встановити, що як раз таки домашній вихованець найкраще сприяв заспокоєнню дитини – провели аналіз зразків слини у дітей і таким чином з’ясували, що рівень гормону стресу – кортизолу – знижувався в організмі малюка саме тоді, коли вони контактували з собакою. Навіть самі діти після закінчення експерименту стверджували, що їм набагато легше було виконувати необхідне завдання, коли під рукою стояла улюблена собака. Якщо ж вихованець, навпаки, стояв віддалік, то діти відчували більш інтенсивний стрес.

Здавалося б, звичайний експеримент, який насправді не демонструє нічого важливого, проте вчені вже давно довели той факт, що спосіб, за допомогою якого діти в ранньому віці вчаться справлятися зі стресом, має істотний вплив на їх стійкість до стресів в більш пізні періоди життя.

Схожі статті

Беру крабові палички та сирок. Цей закусочний рулет готую не тільки на свята: і ніякого лаваша не треба

Порадуйте своїх близьких смачною закускою з плавлених сирів, крабових паличок та яєць. Така смакота не може не сподобатися, тому швидше записуйте собі рецепт!

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.