Помилки, які ми можемо допустити при боротьбі з циститом

Постійні позиви в туалет, хворобливі опіки сечовивідних шляхів... Безсумнівно, це цистит! Розбираємося, які помилки ми допускаємо при його лікуванні.

До інфекцій сечовивідних шляхів не можна ставитися легковажно. І коли у жінок це повторюється неодноразово, ми, як правило, завжди повторюємо один і той же ритуал: вживання продуктів, що полегшують роботу сечовидільної системи і, звичайно, лікування антибіотиками, щоб уникнути ускладнень (наявність крові в сечі, пієлонефрит, ниркова недостатність, нетримання сечі тощо).

Однак дуже часто під час лікування ми можемо допускати помилки, які тільки погіршать ситуацію.

Помилка №1: пити менше, щоб рідше бігати в туалет

Ходити в туалет дуже болісно, тому, щоб цього уникнути, ви вирішили менше пити? Погана ідея, тому що при інфекції сечовивідних шляхів, навпаки, потрібно пити багато води. Це дає можливість знищити хвороботворні бактерії завдяки сечовипусканню. А коли ви додаєте лимонний сік, він надає смаку і покращує злужувальну здатність, зменшуючи відчуття печіння. Зрештою, навіть якщо спочатку при сечовипусканні виникає біль внизу живота, біль швидко вщухає завдяки гарній гідратації.

Помилка №2: утримання від відвідування туалету

Дійсно, дуже боляче постійно ходити в туалет. Однак заборона – одна з найгірших помилок при циститі, тому що, якщо організм показує цю потребу, на те є причина! В кінцевому підсумку, стримуючись, незважаючи на позив до сечовипускання, ви не можете знищити бактерії, що викликають запалення сечового міхура. Таким чином, ваше одужання йде повільніше і, перш за все, ви тільки погіршує ситуацію.

Помилка №3: самолікування

ІСШ викликаються зростанням бактерій Escherichia coli. Вони природним чином зустрічаються в нашому кишечнику, але потім можуть мігрувати в сечовий міхур, уретру або навіть нирки. Тому помилки в лікуванні вкрай небезпечні, так як існує ризик серйозного інфікування і пошкодження нирок. Краще проконсультуйтеся з терапевтом, хоча б для короткого огляду. Зрештою, це краще, ніж опинитися в реанімації! Він також може порекомендувати вам пробіотики для відновлення кишкової флори, а також спеціальне лікування проти запору, який часто сприяє надмірному бактеріального росту, викликаючи рецидив.

Помилка №4: занадто багато особистої гігієни

Те, що у вас інфекція сечовивідних шляхів, не означає, що ви повинні думати, що вони «брудні», і починати «чистити». Дійсно, використання неправильних жестів і гігієнічних засобів може вплинути на природний pH вашого тіла і послабити його, сприяючи розвитку бактерій.

Так що уникайте:

  • спринцювання;
  • використання ароматизованих засобів інтимної гігієни або пінних ванн, які викликають сильне роздратування. Те ж саме стосується гігієнічних серветок, тампонів і т. Д .;
  • уникайте тісного одягу і носіть бавовняну білизну.

Помилка №5: втішатися солодощами

Будьте обережні з газованими напоями, цукерками, коктейлями, тістечками… Крім того, слід обмежити вживання червоного м’яса, а також занадто гострих страв під час загострення.

Помилка №6: займатися сексом

Ми часто говоримо про те, що вам потрібно мочитися після кожного статевого акту, щоб знизити ризик циститу. Однак в розпал кризи статевий акт сприяє переносу бактерій із заднього проходу в сечовий міхур. Це причина, по якій краще уникати близькості хоча б на час лікування.

причини циститу
Причини циститу

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.