Імбир: користь для нашого організму

Імбир має безліч дуже цікавих властивостей для здоров'я.

Корінь імбиру дуже популярний в гастрономії завдяки своєму смаку, але він також відомий як афродизіак і володіє декількома терапевтичними властивостями.

Користь імбиру для нашого організму

Афродизіак?

З давніх часів імбир використовувався як спеція для поліпшення страв, а також завдяки своїй репутації афродизіаку. «Строго кажучи, це не афродизіак. Тобто, він не збільшує лібідо. Але це бадьорить рослина, і саме в цьому воно стимулює сексуальність», – зазначає Евелін Шартьє, терапевт і дієтолог, член Союзу ліберальних лікарів.

Застуда, біль в горлі

Крім іншого, це лікарська рослина має антибактеріальні властивості, допомагає зігріти тіло, стимулює імунну систему, має протиалергічну і жарознижувальну дію (бореться з лихоманкою). Зігріваючи тіло, імбир дозволяє ефективно боротися із застудою або грипом.

Природний антиоксидант

У сирому або приготованому вигляді імбир є природним антиоксидантом, тобто захищає клітини організму від пошкоджень, що викликаються вільними радикалами. При вживанні в поєднанні з часником і/ або цибулею він стає небезпечним для вільних радикалів.

Покращує травлення

Він сприяє швидшому травленню за рахунок секреції жовчі. Перш за все, імбир – це ліки від нудоти, які обмежують блювоту, особливо пов’язану з захитуванням і у вагітних. Дійсно, активні інгредієнти, що містяться в кореневище імбиру, чинять седативну дію на слизову оболонку шлунка. Вони використовуються для лікування гастриту і шлунково-кишкових розладів, таких як нудота, блювота, здуття живота і болі в животі. Вважається, що феноли, присутні в смолі, несуть відповідальність за дезактивацію механізму, що викликає нудоту.

Допомагає боротися з артритом

Імбир також використовується для зменшення запальних проявів ревматизму і артриту, особливо у вигляді ефірної олії, яку слід наносити безпосередньо на болючі ділянки два-три рази на день. «Завдяки вмісту цинку, бета-каротину, вітамінів B і C, імбир дійсно має протизапальну і антиоксидантну дію», – резюмує Евелін Шартьє.

Побічні ефекти

Якщо ви передозуєте імбир, у вас можуть виникнути небажані, але не небезпечні побічні ефекти, такі як печія і біль в животі, гази і здуття живота, нудота, діарея і рясні місячні у жінок.

Деякі люди також можуть мати алергію на імбир і повідомляти про висипки після його вживання.

імбир
Імбир

Популярне

Схожі статті

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.

Ці пірамідки підкорюють кожного. Домашні змагаються за те, що залишилося: пельмені в незвичайному виконанні

Пельмені знайомі всім нам, це дуже проста і звичайна страва. Але що, якщо додати в неї трохи креативу? Сьогодні ми підготували рецепт пельменів «Пірамідок», які підкорять усіх з першої спроби.

Злата Огнєвіч відкинула гламурне життя та заспівала для українських захисників: “Звідки беруться квіти?”

Злата Огнєвіч поділилася фото з виступу, який провела разом з Олександром Лозовським для військових. Співачка розповіла про те, як пройшла зустріч з нашими захисниками.