Смійтеся на здоров’я: чому сміятися корисно?

Сміх не тільки піднімає нам настрій, але і позитивно впливає на наше здоров'я. Чим саме він корисний - читайте далі.

Для хорошого здоров’я лікарі рекомендують сміятися від 10 до 15 хвилин в день. Коли ми сміємося, ми робимо справжній масаж нашому тілу, стимулюючи при цьому наші органи. І список переваг для здоров’я досить довгий.

Сміх допомагає зняти стрес

Коли ми сміємося, наше тіло виділяє ендорфіни – гормони, які знижують вироблення адреналіну, викликаного стресом. Крім іншого, сміх дозволяє нам розслабити м’язи і насичувати мозок киснем, допомагаючи нам краще розслабитися!

Сміх знижує кров’яний тиск

Покращуючи кровообіг і насичення серця киснем, сміх знижує ризик утворення тромбів і знижує кров’яний тиск через кілька хвилин. Якщо у вас високий кров’яний тиск, у вас є ще одна причина кожен день хіхікати.

Сміх зміцнює імунну систему

Сміх підвищує рівень антитіл, присутніх в нашому організмі, особливо в носі і дихальних шляхах. Це загальне зміцнення дозволяє краще протистояти раку, серцево-судинним захворюваням, мігрені, депресії і безсонню. Прийнявши збалансовану дієту і регулярно займаючись спортом, ви підвищуєте свої шанси на те, щоб залишатися в гарній формі.

Сміх зменшує біль

Доказ тому – регулярні виступи клоунів в лікарнях: гумор допомагає зменшити біль. Виробляючи цей знаменитий ендорфін, сміх діє на тіло як морфін, збільшуючи поріг страждання.

Сміх підвищує впевненість в собі

Це може здатися очевидним, але сміх допомагає бути позитивним. Розслабляюча перерву під час сміху додасть вам впевненості в собі і зміцнить зв’язок з оточуючими. І, на думку експертів, самоіронія дозволила б нам краще прийняти свої помилки.

користь сміху
Користь сміху

Схожі статті

Беру крабові палички та сирок. Цей закусочний рулет готую не тільки на свята: і ніякого лаваша не треба

Порадуйте своїх близьких смачною закускою з плавлених сирів, крабових паличок та яєць. Така смакота не може не сподобатися, тому швидше записуйте собі рецепт!

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.