Що робити, якщо потягнули спину: оперативно усуваємо проблему

Розтягнення можна отримати в будь-який час, в будь-якому місці. Буває, вирішив нагнутися, повернувся не так і все - спина болить. Що робити при розтягуванні, а що ні - читайте далі.

Розтягнення спини може викликати сильний біль в попереку і скутість.

Типові симптоми включають м’язові спазми з нападами скорочення м’язів і труднощі при вставанні прямо. Гарна новина полягає в тому, що в більшості випадків біль в спині проходить сам по собі. Ось кілька порад, які допоможуть вам відчути себе краще.

Що можна зробити

  • Припиніть те, що ви робите, і прикладіть лід, щоб полегшити біль і запалення. Холодну терапію можна продовжувати приблизно 20 хвилин кожні 6-8 годин протягом наступних 2-3 днів. Але пам’ятайте – не кладіть лід прямо на шкіру. Це може пошкодити тканини і нервові закінчення.
  • Ляжте на спину на тверду поверхню для підтримки, а не на м’яке ліжко. Це може допомогти розслабити травмовані м’язи відразу ж після цього.
  • Можуть допомогти знеболюючі, такі як ацетамінофен, ібупрофен і напроксен. Але вони не рекомендовані людям з проблемами нирок або виразкою шлунка. Краще проконсультуватися з лікарем про те, які ліки вам слід або не слід приймати.
  • Постарайтеся вирівнятися і уникати згинання, підйому або скручування хребта. Якщо вам потрібно щось підняти з підлоги, тримайте хребет прямо. Коли ви чистите зуби або миєте посуд, зберігайте прямий нейтральний хребет, нахиляючись вперед від стегон.
  • Спіть в зручному для хребта положенні. Покладіть подушки під коліна, коли ви лежите на спині, або подушку між ніг, якщо ви спите на боці. Це допомагає м’язам розслабитися.
  • Масаж ураженого м’яза з сильним тиском може допомогти зменшити напругу. Натисніть на цю область протягом 30-60 секунд, потім круговими рухами потріть навколишню область.
  • Пийте воду, щоб уникнути зневоднення, коли ви відновлюєтеся після травми. Хронічне зневоднення може вплинути на силу і якість м’язів хребта.
  • Якщо це терпимо, постарайтеся залишатися рухомим в перші кілька днів після травми. Рухайтеся обережно. Легкий рух краще, ніж постільний режим.
  • Коли будете готові, займіться повільною легкою розтяжкою, наприклад, підтягніть коліна до грудей. Якщо вам боляче виконувати будь-яку вправу, зупиніться і спробуйте ще раз. Пам’ятайте, що фізична активність стимулює кровообіг, збільшує гнучкість і запобігає спазми.
Знімаємо біль при розтягненні
Знімаємо біль при розтягненні

Що робити не можна

  • Не намагайтеся робити через біль. Важливо дати вашому тілу можливість відновитися перед поновленням напруженої діяльності.
  • Не спіть на животі. Це може посилити біль у спині.
  • Не піднімайте вантажів протягом 6 тижнів. Це може порушити процес загоєння.
  • Не сидіть в одному положенні тривалий час. Рухайтеся і розтягуйтеся кожні 20 хвилин, щоб уникнути травм.
  • Подумайте про зміну способу життя, наприклад про зниження ваги, щоб знизити ймовірність повторення проблем зі спиною.

Схожі статті

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.

Нічого смачнішого не їла. Пісний торт “Наполеон” на воді готую на замовлення вже 3 рік: хрусткий і ніжний

Навіть під час посту можна поласувати солоденьким досхочу. Причому випічку робитимемо без молочних продуктів. Таким чином удасться приготувати навіть торт "Наполеон".