Продукти, які захистять ваше серце: сало, пиво і не тільки

Все більше досліджень показують, що те, що ви їсте і п'єте, може захистити ваш організм від безлічі проблем зі здоров'ям. Які продукти захистять ваше серце - читайте далі.

Дослідження показали, що до 70% випадків серцевих захворювань можна запобігти за допомогою правильного вибору продуктів харчування.

«Те, що добре для серця, корисно для мозку і в цілому», – говорить Артур Агатстон, доктор медицини, відомий кардіолог.

Пиво

Згідно з дослідженням, яке було представлено на Науковій сесії Американської кардіологічної асоціації у людей, які п’ють пиво в помірних кількостях (до 2-х склянок для чоловіків і 1-го для жінок), рівень «хорошого» холестерину з плином часу знижувався повільніше, ніж у непитущих, що знижує їх ризик серцево-судинних захворювань. Пиво також містить незначну кількість корисних для серця поживних речовин, таких як вітаміни групи B і магній.

Сало

Дієтолог з Британської дієтичної асоціації Джо Траверс повідомляє, що сало, незважаючи на те, що воно зроблено зі свинячого жиру, містить так звані «хороші» жири, відомі як мононенасичені жири, які, як показали дослідження, можуть допомогти знизити рівень «поганого» холестерину. «У салі насправді досить багато мононенасичених жирів, і це корисно для серця» – каже дієтолог.

Темний шоколад

Шоколад містить флавоноли – сполуки, які мають антиоксидантні властивості, які можуть допомогти збільшити кровотік, запобігти утворенню тромбів, зменшити запалення і знизити кров’яний тиск. Високі концентрації флавонолів також містяться в чаї, вині і деяких типах фруктів і овочів.

Ізюм

Ізюм може захистити ваші ясна і серце. Дослідження показали, що антиоксиданти в родзинках борються з розмноженням бактерій, що викликають запалення і захворювання ясен, а також перешкоджають всмоктуванню холестерину і допомагають боротися з хворобами. А боротьба із захворюваннями ясен може допомогти вам уникнути серцевих захворювань.

Ізюм багатий калієм, важливим для регуляції артеріального тиску, а високий вміст клітковини робить його більш ситним, ніж багато інших закусок.

Чорниця

Ці темні ягоди містять ресвератрол і флавоноїди, ще один антиоксидант, який допомагає запобігти ішемічну хворобу серця. Додайте їх в вівсянку, смузі або йогурт.

Ці продукти допоможуть захистити ваше серце
Ці продукти допоможуть захистити ваше серце

Схожі статті

“Дюймовочки” під 90 кг: якими були Полякова, Каменських та інші зіркові красуні у своїй максимальній вазі

Практично кожна жінка хоть раз у житті сиділа на дієті і боролася з зайвими кілограмами. Зірки не виключення. У свій час зайві кілограми мали Полякова, Каменських, Нікітюк та інші зіркові красуні.

Перемішала фарш з кефіром: це простіше, ніж біляші та чебуреки, а як смачно! На перекус за 10 хвилин

М'ясні оладки за цим рецептом виходять дуже пухкими та ніжними. Ця страва може стати відмінною заміною класичним котлетам, або слугуватиме варіантом сніданку, чи вечері.

Пісний яблучний пиріг: нереальний десерт без яєць, молока і вершкового масла. Кожен день печу і не набридає

Навіть без молока, яєць та масла можна приготувати дуже смачний пиріг, який оцінять і дорослі і діти. Рецепт пісної шарлотки – далі у матеріалі.