Важливий зимовий аксесуар: чому взимку потрібно носити шапку

Ви до сих пір не любите носити взимку головні убори? А даремно, це може привести до проблем зі здоров'ям. Яким саме - читайте далі.

Наші мами і бабусі з самого дитинства твердили нам, що взимку треба обов’язково ходити в шапці, “а то захворієш “. Але ми всілякими шляхами намагалися уникнути ненависної шапки – то фасон нам не подобався, то зачіску боялися пом’яти, не замислюючись, які негативні наслідки може спричинити за собою відсутність головного убору в холодну погоду.

Запалення вух

Наші вуха дуже чутливі, тому тривале перебування на холоді може привести до запалення вух. У легкій формі ви можете отримати дискомфорт і поколювання у вухах, а важчій – отит.

Запалення черепних нервів

Через переохолодження збільшується ймовірність невралгії лицьового і трійчастого нерва. А це, в свою чергу, призводить до сильних болів, а також порушення рухових функцій м’язів обличчя.

Головні болі

Коли ми знаходимося на холоді без шапки, в наш мозок направляється більше в крові, через що в перші хвилини на холоді ви можете відчути болючі відчуття. Організм намагається захистити наші судини, роблячи їх щільніше, щоб не дати крові замерзнути, через це у нас могуть початися спастичні головні болі.

Знижується імунітет

У холодну пору наш організм витрачає значну кількість енергії на захисні функції і на підтримку активності. А якщо у організму на це не вистачає ресурсів, то людина буде відчувати себе втомленою і млявою, а також буде більш схильний до різних інфекцій.

Шкода нашому волоссю

Так, шапка може зіпсувати нашу зачіску і наелектризувати волосся, але відсутність головного убору може стати причиною ще більш серйозних наслідків. Через холод судини звужуються, порушується кровообіг і волосяні фолікули недоотримують поживних речовин, від чого вони стають тьмяними і ламкими, а потім і зовсім можуть почати випадати.

Не забувайте вдягати шапку
Не забувайте вдягати шапку

Схожі статті

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!

Ірина Білик допомогла: Катя Осадча під пісню “Нова” дефілювала, а Юрій Горбунов круто змінив життя

Пісня Ірини Білик "Нова" для Каті Осадчої та Юрія Горбунова має неабияке важливе значення. Її прем'єрне виконання вплинуло на життя обох зірок, які тоді ще й гадки не мали, що стануть подружжям.