Як снодійне може нашкодити нашому організму

Термін «снодійне» зазвичай включає кілька типів снодійних: снодійні, що викликають сон, і анксіолитики, що знижують рівень тривоги. Ці препарати містять хімічні елементи, в тому числі бензодіазепіни, які в основному і відповідальні за негативні впливи на організм.

Небезпеки і побічні ефекти від прийому снодійного

Збільшують ризик смерті

Американське дослідження підкреслює зв’язок між вживанням снодійного і ризиком смертності пацієнтів.

Снодійне може посилити депресію, що може привести до суїцидних ризиків, говорять дослідники. З іншого боку, є також підвищений ризик раку, дорожньо-транспортних пригод тощо.

Снодійні збільшують ризик раку

Це ж дослідження показує, що у споживачів деяких снодійних, зокрема бензодіазепінів, ризик розвитку раку на 35% вище, ніж зазвичай.

Щоб прийти до такого висновку, в дослідженні взяли участь більше 10 000 дорослих американців із середнім віком 54 роки, що приймали снодійне. За більш ніж дворічним спостереженням цю групу порівнювали з іншою групою з більш ніж 23 000 чоловік. Ця група не приймала ліки для сну.

Небезпечно в дорозі, снодійне збільшує ризик сонливості протягом дня

Згідно з дослідженням, опублікованим в British Journal of Clinical Pharmacology, прийом бензодіазепіну підсилює сонливість за кермом і збільшує ймовірність дорожньо-транспортних пригод.

Фактично, прийом бензодіазепінів збільшує ризик серйозної дорожньо-транспортної пригоди більш ніж на 40% через підвищену сонливості.

Ризик залежності і звикання

Перш ніж почати приймати снодійне, важливо знати, що його прийом викликає звикання. Це збільшує ризик безсоння після лікування.

Справді, як стверджує доктор Сільві Роян-Парола в своїй книзі: «Снодійні прикріплюються до рецепторів нервових клітин і, таким чином, можуть викликати звикання. Тому припинити їх прийом важко, особливо якщо багато пацієнтів намагаються раптово припинити їх прийом. Це викликає повернення до безсоння ».

Краще замінити снодійне натуральними засобами
Краще замінити снодійні натуральними засобами

Погіршення якості сну

Прийом снодійного впливає на якість вашого сну. Це особливо впливає на ваш повільний, глибокий сон. Зменшення цієї фази сну впливає на наш організм. Справді, наше тіло не буде достатньо відпочившим, щоб зустріти день, що може привести до падінь, пов’язаних з втомою і неуважністю.

Погіршує симптоми хвороби Альцгеймера і прискорює її прогресування

Дослідження INSERM встановило, що використання бензодіазепінів протягом 3 місяців і більше пов’язане з підвищеним ризиком (до 51%) розвитку хвороби Альцгеймера після 65 років.

Дослідження також показує, що ризик збільшується з тривалістю впливу. Так що чим довше ви приймаєте снодійне, тим вище ризик.

Схожі статті

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.

Жодне свято не обходиться без цього рулету: у м’ясний фарш загортаю оригінальну начинку. Це мега смачно!

М'ясний рулет зі шпинатом – смачна та ситна страва, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Ця закуска вийде нереально апетитною. Спробуйте!

Дізналася рецепт найкращої закуски для будь-якого застілля. Йдуть як насіння: м’ясні ковбаски “Джерікі”

На застіллях завжди присутні напої, а відповідно і закуски. Чудову закуску можна приготувати і вдома. Сьогодні ми підготували рецепт м'ясних в'ялених ковбасок, які ідеально підходять для цієї ролі.