Який рівень цукру в крові вважається нормою і що зробити, щоб привести його в порядок

Ви хочете знати, чи все в порядку і розуміти, який рівень цукру вважається нормою і як його зберігати стабільним - обов'язково читайте нашу статтю.

Яким повинен бути рівень цукру в крові?

Рівень цукру в крові змінюється в залежності від того, що ви їли, займалися спортом, і інших чинників, але у нас є кілька загальних рекомендацій щодо визначення того, які рівні є здоровими.

Для в цілому здорових людей (без діабету), які не їли протягом восьми або більше годин, нормальний рівень цукру в крові становить від 70 до 99 мг / дл. Коли ви їли за останні дві години, вона не повинна перевищувати 140 мг / дл. Щоб освіжити ваші знання в області хімії, ця одиниця виміру – міліграм на децилітр (одна десята частина літра) і вимірює кількість глюкози у вашій крові.

Тільки медичний працівник може діагностувати діабет або інші проблеми з рівнем цукру в крові, тому, якщо вас турбує рівень цукру в крові, зверніться до лікаря.

Якщо рівень цукру в крові становить менше 70 мг / дл – швидше за все у вас гіпоглікемія. Це стан, при якому рівень цукру в крові дуже низький. Ознаки включають нерегулярне серцебиття, втому, тремор, поколювання або оніміння обличчя. Якщо ви постійно відчуваєте це відчуття, коли голодні або між прийомами їжі, поговоріть зі своїм лікарем.

В іншому випадку виникає гіперглікемія, коли рівень цукру в крові дуже високий, але ви не страждаєте діабетом. Симптоми включають часте сечовипускання, підвищену спрагу і головний біль. Якщо ви підозрюєте, що у вас гіперглікемія, і ви не можете пити або їсти їжу, викличте швидку медичну допомогу.

Поради, як стабілізувати рівень цукру

1. Вибирайте продукти з низьким глікемічним індексом.

Глікемічне навантаження, або те, як їжа підвищує рівень цукру в крові, закінчується вуглеводами, тому обмежте споживання вуглеводів.

Продукти з високим вмістом вуглеводів, особливо злаки і крохмалисті овочі, в основному сприяють високому рівню цукру в крові.

Вибираючи «повільно діючі» вуглеводи або вуглеводи з низьким глікемічним навантаженням, ви можете допомогти підтримувати низький і стабільний рівень цукру в крові.

2. Їжте більше фруктів і овочів

Намагайтеся їсти не менше 7-9 невеликих порцій фруктів і овочів в день.

Більшість фруктів і овочів з низьким вмістом вуглеводів і високим вмістом вітамінів, клітковини і з’єднань, що захищають здоров’я, з низьким вмістом калорій.

Вживання фруктів або додавання овочів в страви з високим вмістом вуглеводів допоможе вам дотримуватися глікемічної дієти.

3. Їжте білок з кожним прийомом їжі

Це важливо, тому що білок знижує глікемічний навантаження під час їжі, змушує вас почувати себе ситим і пригнічує відчуття голоду, а також полегшує втрату ваги.

4. Зосередьтеся на хороших жирах

Як і в більшості випадків в житті, є «хороші» жири і «погані» жири.

«Погані» насичені жири можуть вплинути на вашу здатність контролювати рівень цукру в крові, але «хороші» ненасичені жири допомагають вашому організму краще контролювати рівень цукру в крові.

Хороші жири також знижують глікемічний навантаження страв.

5. Кисла їжа

Додавайте в їжу кислі продукти. Це на диво простий спосіб зменшити вплив їжі на рівень цукру в крові.

6. Маленькі порції

Обов’язково вживайте невеликі порції. Ми говоримо тут не тільки про продукти з високим вмістом вуглеводів, а й про всі продукти.

Навіть якщо ви їсте їжу з низьким глікемічним індексом, калорії мають значення.

Що є для нормалізації рівня цукру
Що їсти для нормалізації рівня цукру

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.