Цистит: боремося з проблемою натуральними методами

Інфекція сечовивідних шляхів лікується короткими курсами антибіотиків. Але щоб полегшити симптоми і дочекатися походу до лікаря, можна спробувати натуральні методи.

Цистит – це запалення сечового міхура, зазвичай викликане інфекцією. Щоб уникнути ускладнень необхідно проконсультуватися з лікарем, деякі природні засоби можуть допомогти вам набратися терпіння, зменшивши симптоми.

Пийте більше води

При циститі дуже важливо випивати не менше 1,5 л води в день. Це допомагає розвести мікроби в сечовому міхурі і полегшити їх евакуацію з сечовивідних шляхів. Чим більше ми п’ємо, тим більше хочеться мочитися, і ми не повинні стримуватися, коли страждаємо циститом.

Приймайте настойку чебрецю кожні 4 години

Чебрець є потужним антибактеріальним і противірусним. Тому рекомендується пити настій чебрецю приблизно кожні 4 години.

Рецепт: занурте від 20 до 30 г бадилля чебрецю в 1 літр киплячої води. Накройтеить кришкою і дайте настоятися 5-10 хвилин. У велику чашку покладіть 1 чайну ложку меду з 1 або 2 краплями ефірного масла чебрецю. Вилийте настій в чашку і перемішайте.

Заваріть настоянку гібіскуса

Гібіскус сприяє функціонуванню сечовидільної системи. Він сприяє виведенню води нирками і допомагає дренувати організм. Організм швидше виводить сечу, запобігаючи застій бактерій в сечовому міхурі.

Доведіть до кипіння півлітра води в каструлі з водою. Коли вода закипить, зніміть її з вогню і помістіть 15 г гібіскуса. Зачекайте близько десяти хвилин, щоб він добре настоявся. Для кращого настою закрийте горщик кришкою після того, як помістите в нього рослини. Таким чином, поширення ароматів буде більш ефективним.

Додайте журавлинний сік в раціон

Журавлинний сік – найвідоміший лікувальний напій для боротьби з інфекціями сечовивідних шляхів. І не дарма, це антибактеріальний засіб, яке злегка змінює pH сечі, так що вбиває мікроби.

Згідно з декількома клінічними дослідженнями, регулярне вживання журавлини допомагає знизити ризик розвитку інфекції сечовивідних шляхів на 20-50%.

Спробуйте настоянку петрушки

Нехай настоянка не найприємніша, вона, з іншого боку, надзвичайно ефективна в боротьбі з інфекціями сечовивідних шляхів. Петрушка дійсно має сечогінні і очисні властивості, які допомагають боротися з ризиком циститу.

Народні засоби від циститу
Народні засоби від циститу

Схожі статті

В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.

Беру курячу печінку і готую геніальний салат! Смачний рецепт всього з 3 інгредієнтів – роблю на кожне свято

Салат з печінкою дуже простий і складається всього з трьох інгредієнтів. Та вони настільки вдало поєднуються між собою, що утворюють неймовірний смак.