Доктор Комаровський розповів, що робити при кашлі через нежить у дитини

Іноді у малюків звичайний нежить у малюків може сприяти появі кашлю. Євген Комаровський розповів, як лікувати такий вид кашлю і яких помилок не допускати.

У своєму блозі Євген Комаровський часто відповідає на питання своїх підписників і дає поради. На цей раз питання стосувалося кашлю, а точніше кашлю через нежить. Що відповів доктор, як боротися з цим видом кашлю і що робити не треба – читайте нижче.

Питання лікаря Комаровського
Питання лікаря Комаровського

Кашель через нежить: як він виникає?

Коли ваша дитина кашляє, її організм виконує свою роботу.

Кашель є рефлексом, який очищає рідину з горла і грудей. Це відбувається, коли нервові закінчення в цих дихальних шляхах подразнюються.

Кашель з’являється коли соплі течуть з задніх відділів носа по носоглотці. Таким чином соплі подразнюють і провокують носоглотку.

Які таблетки можна давати в такому випадку?

Багато хто звик бігти в аптеку, як тільки дитина чхне, або закашляється, однак це не найкраще рішення. Так, Євген Олегович каже, що “Ніяких таблеток, які можна дати дитині і які можуть допомогти в такій ситуації, не існує “.

А що з приводу препарату Ереспал?

Ці ліки, як і інші препарати доктор Євген Комаровський не рекомендує при кашлі через нежить: “Ереспал до даної ситуації не має ніякого відношення ” – говорить доктор.

Що тепер робити?

“Замінити його треба промиванням носа (сольовими розчинами), піднесеним становищем головного кінця ліжка під час сну і чистим прохолодним вологим повітрям в кімнаті”, – пояснює доктор Комаровський.

Нагадаємо, що раніше Євген Комаровський опублікував відео, де розповів, чим корисно для імунітету дитини грудне вигодовування, а точніше 5 ключових факторів про користь природного вигодовування для імунітету (імуноглобуліни, фактори росту, цитокіни, лагоферін, олігосахариди). А також закликав пам’ятати, що в перші шість місяців життя дитини мамине молоко дуже важливе.

Також Євген Олегович розповів про чинники, які треба дотримуватися, щоб зробити перші кроки малюка максимально безпечними (час, харчування, тренування).

Доктор Комаровський про безпеку перших кроків
Доктор Комаровський про безпеку перших кроків

Вам буде цікаво подивитися:

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.