Пити чи не пити? Супрун розповіла про властивості кави

Уляна Супрун наголосила на користі кофеїну на своїй сторінці у Фейсбук.

Уляна написала, що помірне вживання кавових напоїв принесе не лише задоволення, а й користь.

Супрун зауважила: «Кава містить кофеїн та низку поліфенольних сполук та ефірних олій. Фенольні сполуки кави називаються хлоригенові кислоти. Саме вони передусім зумовлюють корисний вплив кави на здоров’я. Вони діють як антиоксиданти – сполуки, що спиняють ланцюги вільнорадикальних процесів. Поліфеноли кави та кофеїн впливають на інші біохімічні процеси і на те, як нейрони спілкуються між собою. У 2016 році каву виключили із переліку потенційно канцерогенних сполук, і внесли до списку речовин з протипухлинною дією. Зараз каву визнають як елемент здорового раціону».

Відомо, що кава позитивно впливає на організм людини. За словами громадської діячки, кофеїн може покращити стан судин, зменшити ризик атеросклерозу, рака печінки при гепатиті С, зменшити симптоми панкреатиту. Кавомани рідше хворіють діабетом, кофеїн підвищує тиск, швидко поповнються запаси енергії.

Варто зазначити, що каву потрібно пити без молока, оскільки дані продукти важко разом засвоюються. Також бажано відмовитись від цукру та солодощів до кави.

Нагадаємо, що Уляна Супрун виконувала обов’язки міністра охорони здоров’я України з 1 серпня 2016 року по 29 серпня 2019 року.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Як голодування впливає на здоров’я людини: думка доктора

Нагадаємо, топ 5 корисних жирів, від яких ваша шкіра засяє.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.