Доктор каже, що миття з милом шкодить нашій шкірі – що робити?

Використання мила в душі може порушити природну реакцію нашого організму на бруд.

Доктор Джеймс Хемблін каже, що використання мила в душі може вплинути на шкіру – ось чому він повністю перестав ним користуватися.

Використання мила для миття під душем – тривіальна задача, про яку ніхто з нас навіть не здогадувався.

Але виявляється, що весь цей час воно дійсно пошкоджує нашу шкіру.

За словами доктора Джеймса Хемблін, використання мила в душі може порушити природну реакцію нашого організму на бруд.

У своїй книзі «Чистота: нова наука про шкіру», випущеної на цьому тижні, автор сказав, що чистячі засоби можуть впливати на баланс природного мікробіома.

Він пише: «Хоча ми довгий час думали про нашу шкірі як про бар’єр, що відокремлює нас від зовнішнього світу, що ростуть знання про мікробіома припускають, що шкіра замість цього є динамічним інтерфейсом з нашої навколишнім середовищем».

Експерт сказав: “Оскільки я поступово вживав все менше і менше мила, мені стало потрібно його все менше і менше.”

“Моя шкіра поступово стала менш жирної, і у мене стало менше плям екземи.”

«Я не пахла сосною або лавандою, але я теж не пахла цибулинних запахом тіла, який я відчувала, коли мої пахви, які були обліплені дезодорантом, раптово прожили без нього цілий день».

В інтерв’ю ЕМОНА Холмсу і Рут Ленгсфорд «Цього ранку» Имонн відразу ж поставив питання, на який всі ми хотіли отримати відповідь: «Ви відчуваєте запах?»

На що він сказав: «Ні, я взагалі не відчуваю запаху. Я запитав людей в установленому порядку, і вони сказали ні ».

Але не плутайте рада доктора Хемблін як засіб повністю відмовитися від душа, замість цього він думає, що ми повинні поставити під сумнів «ритуали, які вважаються необхідністю».

Автор додав: «Якщо ви пропустите день душа, ви не будете виглядати маслянистими або пахнути луком. Я не випускаю неприємного запаху, і я не стаю жирним. Я пахну як людина ».

 ""

Але доктор Хемблін – не єдиний експерт, який застеріг від використання мила під час душа.

У тематичному дослідженні на веб-сайті Harvard Health також говориться, що щоденний душ шкідливий для нашої шкіри.

У ньому йдеться: Щоденний душ не покращує ваше здоров’я, може викликати проблеми зі шкірою або інші проблеми зі здоров’ям – і, що важливо, витрачається багато води. Крім того, масла, духи та інші добавки в шампунях, кондиціонерах і милі можуть самі по собі викликати проблеми, такі як алергічні реакції (не кажучи вже про їх вартості).

Хоча ідеальної частоти не існує, експерти припускають, що для більшості людей достатньо приймати душ кілька разів на тиждень (якщо тільки ви не брудний, спітнілий або у вас є інші причини, щоб приймати душ частіше).

Може бути досить короткий душ (тривалістю три або чотири хвилини) з акцентом на пахви і пах.

Хто б міг подумати?

Схожі статті

Цей пиріг з лаваша нагадує хачапурі, тільки готується набагато швидше. Чоловік випрошує 7 днів на тиждень

Ароматна та неймовірно смачна ачма з сиром чудово доповнить ваш щоденний раціон, а домашні будуть задоволені та нагодовані. Скоріше записуйте рецепт!

Помер батько Ані Лорак: артистка відреагувала на смерть рідної людини та показала своє фото з татом

Відома артистка Ані Лорак відреагувала на новини про смерть свого тата. Знаменитість опублікувала в соцмережі їхнє спільне фото та поділилась власними емоціями з приводу новини.

Коли вдома є старий лаваш та 1 яйце, готую цю просту закуску: рецепт моєї ледачої “подружайки”. Ділюсь

Здивувати гостей можливо, якщо знати правильні рецепти. Розповідаємо про найсмачнішу закуску з яєць і старого лаваша, з яких можна приготувати кулінарний шедевр.