Домашні засоби від подагри: ось що ви можете зробити, щоб швидко полегшити біль при подагрі

Той, хто випробував напад подагри, знає, що це може бути болісним, викликаючи червоні, гарячі, болючі і опухлими суглобами.

У той час як є кілька ефективних домашніх засобів від подагри, що відпускаються за рецептом ліки залишаються основою для лікування подагри.

Той, хто випробував напад подагри, знає, що це може бути болісним, викликаючи червоні, гарячі, болючі і опухлими суглобами.

Подагра, форма артриту, зазвичай вражає суглоби ніг, щиколоток або колін. Вона може зробити неможливим носіння взуття. Навіть легка тканина носка може погіршити ситуацію.

Оскільки біль від нападу подагри може бути настільки сильною, люди з таким захворюванням часто намагаються що то зробити, щоб отримати полегшення, що призвело до буму в так званих домашніх подагричних засобах.

Ознаки

Симптоми подагри виникають, коли надлишок сечової кислоти в організмі утворює кристали в суглобах. Організм розглядає ці кристали як чужорідне тіло і атакує їх лейкоцитами. Білі клітини, в свою чергу, виділяють запальні хімічні речовини, звані цитокінами, в суглобову рідину. Цитокіни вводять більше білих клітин.

Суглоб стає полем битви.

Кращий спосіб лікування нападу подагри

Напади подагри можуть тривати до 10 днів або довше і часто проходять самостійно через тиждень або два, але ліки прискорять загоєння і допоможуть запобігти майбутні спалахи.

Стандартні методи лікування нападу подагри включають в себе:

  1. Протизапальні препарати, такі як напроксен (які можна придбати без рецепта або за рецептом).
  2. Колхицин, який зменшує накопичення сечової кислоти.
  3. Стероїди, такі як преднізон.

Для 98 відсотків пацієнтів одне з цих ліків виб’є напад.

Домашні засоби для миттєвого полегшення подагри

Є пара ефективних домашніх засобів від нападу подагри, які ви можете використовувати в якості доповнення до ліків.

Це включає:

  1. Відпочинок суглобів.
  2. Використання пакетів з льодом для зменшення набряку.
  3. Пити вишневий сік.

У вишневому соку міститься багато вітаміну С, з за чого сечова кислота виділяється з сечею, але ефект невеликий в порівнянні з деякими з доступних ліків від нападів подагри. Вишневий сік може також збільшити ризик ниркових каменів, він не повинен використовуватися тими, хто схильний до цього.

Рекомендується кілька модифікацій способу життя для запобігання майбутніх нападів подагри:

Схуднути, якщо можливо. Надмірна вага може збільшити рівень сечової кислоти, а також чинити тиск на суглоби.

Дотримуйтеся дієти з низьким вмістом пуринів. Ще один ефективний спосіб зниження рівня сечової кислоти дотримуватися дієти з низьким вмістом пуринів. Пурини це органічні сполуки, які розпадаються на сечову кислоту. Дотримуватися дієти з низьким вмістом пуринів означає уникати «великої четвірки» алкоголю, молюсків, червоного м’яса і кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози.

Обмеження цих продуктів також корисно для здоров’я серця і люди з подагрою мають більш високий ризик серцевих захворювань.

Але не перестарайтеся з дієтичними змінами, щоб полегшити біль подагри.

Як впоратися з першою атакою подагри

Після першого нападу подагри можна спробувати запобігти ще один напад, змінивши дієту. Але якщо у вас ще один напад, важливо почати регулярно приймати профілактичні ліки від подагри.

Довгострокові ліки від подагри включають аллопуринол і фебуксостат, які обмежують вироблення сечової кислоти.

Будьте обережні з добавками

Що стосується багатьох добавок та інших передбачуваних домашніх засобів, доступних для лікування подагри, включаючи куркуму і бромелайн, на даний момент немає істотних доказів, що підтверджують їх і немає достатніх доказів того, що добавки надають будь яку дію, навіть порівнянне з дією ліків.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.