Відновлюємо організм після стресу: методи, які працюють

Вибір здорової їжі і використання правильних трав'яних чаїв може допомогти людям впоратися з важкими наслідками стресу і відновити здоров'я і благополуччя.

Стрес робить реальний фізичний вплив, організм реагує серією фізіологічних змін, які включають підвищену секрецію адреналіну, підвищення артеріального тиску, почастішання серцебиття і посилення м’язової напруги. Травлення сповільнюється або зупиняється, жири і цукор вивільняються із запасів в організмі, а рівень холестерину підвищується.

Як відновити здоров’я після стресових подій?

Способи відновити організм після стресу
Способи відновити організм після стресу

Дотримуйтеся дієти, що складається на 50-75% з сирих продуктів, свіжих овочів і фруктів, які містять цінні вітаміни, мінерали та флавоноїди, багато з яких вловлюють і нейтралізують небезпечні вільні радикали.

  • Уникайте оброблених продуктів.
  • Обмежте споживання кофеїну, тому що він викликає нервозність і може порушити характер сну.
  • Уникайте алкоголь і тютюн.
  • Робіть регулярні вправи.
  • Спробуйте медитацію

Переконайтеся, що у вашому раціоні є ці продукти – вони допоможуть відновити ваше здоров’я

Продукти, які відновлюють організм після стресу
Продукти, які відновлюють організм після стресу

Продукти, багаті вітаміном B: лосось, сардини, скумбрія, баранина, сир, авокадо, насіння кунжуту, фісташки.

Продукти, багаті вітаміном С: червоний і зелений перець, ківі, апельсин, полуниця, папайя, горох, петрушка, брюссельська капуста і кольорова капуста.

Продукти, багаті кальцієм: капуста, брокколі, пліч-чой, крес-салат, сардини.

Продукти, багаті магнієм: шпинат, мангольд, гарбузове насіння, мигдаль, авокадо.

Продукти, багаті цинком: яловичина, курка, насіння гарбуза, кешью, шпинат і гриби.

Трав’яні добавки та чаї

трав'яні чаї
трав’яні чаї

Ось трави та чаї, які зазвичай використовуються для заспокійливого ефекту і зменшення безсоння, занепокоєння або гніву, пов’язаних зі стресом.

Ромашка популярна завдяки своїй доступності та широкого спектру лікувальних властивостей. Її часто використовують для зняття симптомів стресу, таких як безсоння і шлунково-кишкові розлади.

М’ята зазвичай використовується для зняття стресу і заспокоєння. У минулих дослідженнях було виявлено, що масло перцевої м’яти сприяє розслабленню тканин шлунково-кишкового тракту (ШКТ), а також її знеболююче і знеболююче.

Ячмінний чай довів свою ефективність в розслабленні організму. Вважається, що його здатність знімати стрес обумовлений ​​наявністю триптофану, амінокислоти, необхідної для сну і синтезу серотоніну – нейромедіатора, необхідного для регуляції сну і настрою.

Пассифлора продається через її здатності лікувати порушення сну, нервове напруження і занепокоєння. Недавнє дослідження показало, що пасифлора так само ефективна, як оксазепам, прописаний анксіолітик, при лікуванні пацієнтів з тривожними розладами.

Корінь валеріани іноді використовується для лікування занепокоєння і безсоння. Хоча існують суперечливі наукові дослідження, ця трав’яна добавка вважається безпечною при правильному використанні протягом короткого періоду часу, упродовж як мінімум місяці.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.