Практичні поради як навесні захиститися від укусів кліщів

Оскільки люди проводять більше часу на відкритому повітрі, то ж саме роблять багато комах і шкідники. Серед них є кліщі, які є дрібними кровососущими паразитами і членистоногими.

Оскільки люди проводять більше часу на відкритому повітрі, то ж саме роблять багато комах і шкідники. Серед них є кліщі, які є дрібними кровососущими паразитами і членистоногими.

Деякі захворювання, які ви можете отримати від укусу кліща, це хвороба Лайма, ерліхіоз, плямиста лихоманка і туляремія.

Типи кліщів

Кліщ оленя (Ixodes scapularis) може викликати такі захворювання, як хвороба Лайма і бабезиоз.

Кліщ собаки (Dermacentor variabilis) може викликати такі захворювання, як плямиста лихоманка і туляремія.

Самотній кліщ (Amblyomma americanum) переносить такі захворювання, як ерліхіоз і висип.

Профілактика є головним пріоритетом

Важливо запобігти потраплянню кліщів на вашу шкіру.

Є способи запобігти впливу кліщів. Кращий спосіб зробити це надіти одяг, що закриває ваші руки і ноги. Заправте штани в шкарпетки або навіть заклейте стрічку навколо отворів в одязі, щоб у кліщів не було доступу і носіть одяг світлого кольору, щоб побачити, чи є на вас кліщ. Коли ви перебуваєте в лісі, тримайтеся центру стежки, де ймовірність появи кліщів менше (кліщі зазвичай залишаються в чагарниках).

Як тільки ви прийшли додому, перевірте себе або попросіть члена сім’ї допомогти перевірити вас на наявність кліщів. Використовуйте гребінець з тонкими зубами через волосся і перевірте складки шкіри. Ви також повинні прийняти душ і попрати одяг при великій температурі, щоб вбити всіх кліщів.

Заспокойтеся

Якщо ви знайдете кліща на собі або на члена сім’ї, будьте спокійні.

Важливо, що люди повинні знати, це те, що, якщо вони знаходять кліща на собі, не панікуйте. Бактерії, що викликають хвороби Лайма, переміщаються з тик кишки до слинних залоз і в господаря.

Також важливо правильно зняти кліща. Існує багато чуток про те, як зняти кліща з вашої шкіри. Деякі люди навіть говорять про те, щоб поблизу була запалена сигарета, тощо. Найголовніше просто використовувати відповідні щипці, такі як пінцет. Візьміть кліща і витягніть його.

Слина кращий друг кліща

Слина кліща (або плювок) важлива в його здатності харчуватися. Комбінація з’єднань в слині кліща запобігає згортання крові людини під час годування кліща.

Вакцину для кліщів буде складніше розробити, оскільки кліщ постійно змінює склад своєї слини.

Раннє видалення є ключовим

Чим раніше ви знімете кліща, тим краще. Потрібен час, щоб інфекції досягли кровотоку людини, особливо хвороба Лайма. Кліщ повинен залишатися на місці протягом 36 годин, перш ніж хвороба Лайма може бути передана, тому видаліть всі кліщі якомога швидше.

Тим не менш, ви не завжди можете знати, були укушені кліщем, і тому не будете знати, щоб стежити за симптомами кліщового захворювання.

Заглядаючи вперед, можна сказати, що хворобу Лайма можна ефективно лікувати, якщо вона діагностована на ранній стадії.

Профілактика укусу кліща

Кліщові захворювання зустрічаються у всьому світі, в тому числі на вашому власному задньому дворі. Щоб захистити себе і свою сім’ю, ви повинні:

  1. Використовуйте хімічний репелент з DEET, перметрин або Picaridin.
  2. Носіть захисний одяг світлого кольору.
  3. Заправте штанини в шкарпетки.
  4. Уникайте зараженої кліщами місцевості.
  5. Щодня перевіряйте себе, своїх дітей і своїх домашніх тварин на предмет кліщів і ретельно видаляйте їх.

Схожі статті

Курячий пиріг з кунжутом. 2 листа листкового тіста, 1 яйце і фарш. Крихти не залишиться від цієї смакоти

Для приготування такого ароматного й смачного пирога не потрібно витрачати багато сил чи часу – все, що вам потрібно, всього лише увага до деталей і бажання смачно поїсти.

В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.