Вчені довели, що пологи у воді так само безпечні, як і традиційні

Якщо ви не наважуєтеся народжувати у воді, результати цього дослідження можуть заспокоїти вас.

У Сполучених Штатах проводилося дослідження, яке було зосереджено на пологах у воді, щоб оцінити потенційні ризики.

Дослідження в даному напавленіі

На думку вчених, пологи в лікарні, пов’язані із зануренням у воду, не мали більш високого ризику потрапляння в відділення інтенсивної терапії, ніж інші традиційні пологи. Ці результати були опубліковані в журналі «Акушерство і гінекологія». Це нове дослідження було проведено шляхом аналізу даних 583 пологів за 4 роки в 8 лікарнях.

У попередньому дослідженні Американський коледж акушерів і гінекологів (ACOG), професійна організація, що встановлює стандарти акушерської практики в США, прийшов до висновку, що занурення в воду під час першої фази пологів було безпечне для жінок, які перенесли вагітність без ускладнень.

Проте варто пам’ятати, що не всі жінки можуть народжувати у воді, важливо обговорити цей план пологів зі своїм лікарем і отримати інформацію в пологових будинках, які його практикують.

Залиште вибір жінкам

Однак американські фахівці відзначають, що досліджень по визначенню реальних ризиків і переваг цих пологів небагато. «Це дослідження демонструє, що створена нами система дозволяє здійснювати пологи у воді в контексті сильної клінічної програми, яка забезпечує безпеку», – сказала д-р Ліза Сол, перинатології, голова служби підтримки матері і дитини Allina Health і співавтор дослідження. Вона додала: «Як система охорони здоров’я, ми хочемо дати жінкам якомога більше варіантів, щоб допомогти їм впоратися з болем під час пологів. Нашим основним завданням завжди є безпека матерів і новонароджених, тому ми повинні переконатися, що ми формуємо нашу практику на найкращих доступних доказах».

Більш глибоке дослідження

Це нове дослідження виділяється розміром своєї вибірки і методами, використовуваними для їх порівняння. «Жінки і сім’ї заслуговують безпечного, заснованого на доказах догляду, незалежно від їх переваг при пологах», – сказала Кетрін Саймон, співавтор дослідження, сертифікована медсестра-акушерка, – це дослідження показує, що пологи у воді є безпечним варіантом для породіль».

Зокрема, це дослідження гарантує, що частка пологів з надходженням в реанімацію була значно нижче у жінок в зануренні (2,9%), ніж у контрольній групі (8,3%). Крім того, не було значних відмінностей між групами, які брали занурення в воду, і іншими щодо проблем, що виникають при народженні (анемія, респіраторний дистрес, смерть тощо).

«Це дослідження підтверджує, що пологи у воді, що проводяться відповідно до суворим клінічним протоколом, принаймні так само безпечні, як і традиційні пологи», – робить висновок Кетрін Саймон.

Пологи у воді
Пологи у воді

Популярне

Схожі статті

Показую, як приготувати соковиту та м’яку буженину: правильно підібрані прянощі — ключ до смачного м’яса

Ароматна буженина з прянощами стане справжньою прикрасою святкового столу. Приготувати таке м'ясо дуже просто, і сьогодні ми поділимось вдалим рецептом.

Як виглядає і чим займається 24-річний син Ірини Білик: весь в татуюваннях і з довгим волоссям (Фото)

Старший син відомої української співачки Ірини Білик Гліб виріс таким же творчим і харизматичним, як і його зіркова мама. При цьому хлопець уникає надмірної публічності.

Царські хороми! Тіна Кароль навіть не намагається приховати свій розкішний 3-поверховий особняк (ФОТО)

Відома українська співачка Тіна Кароль живе у будинку, який свого часу їй подарував покійний чоловік Євген Огір. Як виглядають хороми артистки, в яких вона навела лад?