Мигдаль: користь для нашого організму

Мигдаль часто називають суперпродуктом через його поживну цінність і безліч корисних для здоров'я властивостей. Нижче читайте чому.

Користь здоров’ю

Мигдаль володіє величезною користю для здоров’я. Факти про мигдаль вказують на те, що включення цього горіха в звичайний режим харчування може поліпшити ваш загальний стан здоров’я, забезпечити особливі переваги щодо проблем зі здоров’ям.

Коли ви включаєте в свій раціон мигдаль, ви робите щось хороше для свого серця. Мигдаль допомагає знизити кров’яний тиск і рівень холестерину, тим самим знижуючи ризик серцевого нападу. Жир і клітковина, що містяться в мигдалі, допомагають запобігти утворенню жовчних каменів. Високий вміст вітаміну Е і численні антиоксиданти, що містяться в мигдалі, допомагають боротися з раком.

Факти про мигдаль вказують на те, що цей горіх містить безліч поживних речовин, які сприяють здоров’ю мозку. Рекомендується регулярно включати мигдаль в раціон дитини, щоб зміцнити здоров’я мозку і поліпшити інтелект. З іншого боку, дорослі та літні люди також повинні робити мигдаль в тій чи іншій формі регулярної частиною свого раціону. Мигдаль містить живильний рибофлавін і поживний L-карнітин, які, як було доведено, підвищують активність мозку і знижують ймовірність виникнення хвороби Альцгеймера.

Мигдаль для контролю ваги

Дослідження показали, що вживання мигдалю в якості закуски – відмінний спосіб уникнути переїдання, яке зазвичай призводить до споживання занадто великої кількості калорій. Клітковина в мигдалі змусить вас відчувати себе ситим протягом більш тривалого періоду часу. Це зменшить ваше бажання з’їсти нездорову їжу протягом дня або переїсти. Дослідження показали, що вживання мигдалю кілька разів на тиждень може допомогти вам підтримувати бажану вагу.

Вживання мигдалю для отримання енергії

Напружений графік змушує багатьох людей бути зайнятими з моменту підйому до відходу до сну. Якщо ваш день проходить саме так, мигдаль обов’язково повинен бути основним продуктом вашого раціону.

Будь-яка хвороба може позбавити вас енергії. Високий відсоток вітаміну Е і марганцю, що міститься в мигдалі, робить його потужним підсилювачем імунної системи. Імуностимулюючий ефект мигдалю може бути одним з найбільш важливих переваг, оскільки він грає ключову роль в запобіганні страшної застуди або грипу, які заважають вашому звичайного розпорядку дня.

Мигдаль і особливі дієтичні потреби

Для діабетика часто буває важко знайти смачну закуску, яка дає суттєві переваги для контролю рівня цукру в крові. Мигдаль – відмінне джерело магнію. Магній – ключовий фактор у контролі рівня цукру в крові. Вже одне це перевага робить мигдаль ідеальним варіантом перекусу для тих, хто хоче перекусити діабетиком. Мигдаль можна додати в рецепти для діабетиків, щоб зробити страву більш ароматною, не надаючи негативного впливу на рівень цукру в крові.

Люди, що дотримують безглютенової дієти, також повинні ретельно вибирати, які продукти вони їдять. Мигдаль – безпечний і смачний вибір.

Мигдаль для шкіри і волосся

Факти про мигдаль вказують на те, що ці горіхи є відмінним джерелом вітаміну Е. Хоча є легко доступні добавки з вітаміном Е, дослідження показують, що отримання вітаміну Е з продуктів, які ви їсте, краще, ніж прийом добавок. Вітамін Е захищає білки колагену і еластину від пошкодження вільними радикалами. Білки колагену і еластину необхідні для здорової і молодий шкіри. Коли ви вибираєте жменю мигдалю, щоб перекусити, а не менше корисну закуску, яка не має поживної цінності, ви робите щось хороше для свого тіла всередині і зовні.

Мигдаль не тільки допомагає підтримувати здоров’я і молодість шкіри, але і покращує ваше волосся. Часто випадання волосся відбувається через дефіцит магнію. Мигдаль забезпечує близько 25% рекомендованої денної норми магнію. Вже одне це дає вам вагому причину зробити перекушування мигдалем регулярною звичкою. Крім того, вживання мигдалю в якості закуски утримає вас від вживання солоних або цукровмісних закусок, які можуть завдати шкоди вашому здоров’ю, вашій шкірі і волоссю.

мигдаль
мигдаль

Схожі статті

Цей чарівний кавовий пиріг просто неймовірний: легко і без випічки готую улюблений десерт для своєї сім’ї

Цей чарівний торт вартий зусиль та часу на його приготування, тому що має напрочуд показний вигляд, через що завжди буває перлиною будь-якого десертного частування.

Всього 4 інгредієнти, а так смачно: ніжний салат із банального буряка тепер готую щодня, бо чоловік випрошує

Салат із буряка, яєць та сиру виходить не лише смачним, але й поживним. Він чудово пасуватиме як на кожен день, так і на святковий стіл. Спробуйте!

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!