6 ознак, що ви п’єте занадто багато води

Нам часто рекомендують пити більше води, щоб бути здоровими. Але є й інша сторона - надмірне споживання води теж може принести ряд проблем зі здоров'ям.

Ви п’єте, коли не хочете пити

Ймовірно, це ознака гіпергідратації. Не змушуйте себе випивати один галон (близько 3,8 літра) води в день тільки тому, що вам це рекомендовано в багатьох статтях. Наш організм запрограмований на боротьбу з зневодненням, тому пийте, тільки коли хочете пити. І пийте воду, а не сечогінні напої, такі як чай або кава, через які ви частіше ходите в туалет.

Ваша сеча прозора, як вода

Якщо ви здорові і добре гідратованих, колір вашої сечі повинен бути світло-прозоро-жовтим. Безбарвна і прозора сеча вказує на те, що ви п’єте занадто багато води. Така гипергидратация протягом тривалого періоду часу може призвести до серйозних ускладнень, таких як гіпонатріємія. Це коли дисбаланс води і натрію в крові призводить до інтоксикації крові.

Ви часто писав

Якщо ви надмірно гідратованих, ви, як правило, мочіться набагато частіше, тобто відвідуєте туалет більше 10 разів на день. Зменшіть статистику води. Ви перевантажуєте нирки. Нормальна людина заходить в туалет від шести до восьми разів на день. Ще гірше, якщо ви встаєте посеред ночі, щоб сходити в туалет. Обмежте останній ковток води приблизно за годину до сну.

У вас головні болі

Головні болі виникають не тільки через зневоднення, вони також можуть бути результатом гипергидратации. Причина: коли концентрація солі в крові знижується через вживання занадто великої кількості води, клітини в ваших органах, в тому числі в мозку, починають набухати. Тиск розширюється мозку на ваш череп є причиною цих пульсуючих головного болю.

Ви відчуваєте втому

Гіпергідратація викликає зниження рівня натрію і глюкози в організмі, а це означає, що ваше тіло не може ефективно виробляти енергію. В результаті це гальмує ваш метаболізм, викликаючи у вас почуття втоми.

У вас м’язові судоми

Надмірне вживання води може викликати падіння рівня електролітів, що призведе до хворобливих м’язових спазмів. Зменшіть кількість випивається води і замість цього замініть стакан або два кокосової водою або ізотонічним напоєм.

Надмірне споживання води
Надмірне споживання води

Схожі статті

Дізналася рецепт від бабусі. Тепер завжди готую тільки так: рецепт мініатюрних пиріжків із сосисками

Коли залишається небагато тіста, а ще хочеться пиріжків і з цибулею, і з картоплею, та й із сосисками теж, згадайте цей рецепт. Мініатюрні пиріжки одразу з усім сподобаються вам із першої спроби.

Не стала додавати в тісто яйця, а поклала мед: смачніше булочок ще не виходило. Думаю паски з такого зробити

Ніхто не може встояти перед випічкою. А цей рецепт можна готувати і під час посту, оскільки в ньому немає яєць і вершкового масла. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних і пишних медових булочок.

Хоч кожен день готуй: поживна, соковита і смачна шаурма з особливим соусом. Рецепт, який став фаворитом

Домашня шаурма готується просто, а виходить дуже ситною та поживною, тому сьогодні ми підготували для вас саме такий рецепт. Обов'язкового спробуйте!