Що викликає блідість ясен?

Бліді ясна можуть вказувати на те, що у людини анемія. Однак, якщо ясна болючі або білі, причина цього може бути більш серйозною.

Якщо у вас білі ясна, то вам потрібно якомога швидше записатися на прийом до стоматолога. Білі ясна можуть бути ознакою досить серйозних загроз для здоров’я порожнини рота, тому обов’язково перевірте їх. Якщо вас турбує цей симптом, ось деякі з проблем, які можуть викликати зміну кольору.

Стоматологічні процедури

Якщо вам тільки що зробили стоматологічну процедуру, таку як видалення зуба або відбілювання, ваші ясна можуть виглядати блідіше, ніж це можливо. Це побічний ефект цих процедур, і ваші ясна повинні повернутися до свого нормального кольору протягом декількох годин.

Оральний кандидоз

Молочниця в роті викликає підняті кремоподібні виразки на язиці, яснах або внутрішній стороні щік. Це викликано дріжджовою інфекцією, відомою як кандидоз, і найчастіше зустрічається у немовлят, літніх людей та людей з діабетом. Молочницю порожнини рота досить легко лікувати протигрибковими препаратами, тому обов’язково відвідайте стоматолога, якщо вважаєте, що у вас це захворювання.

Лейкоплакія

Якщо у вас є білі плями в роті, що не зміщуються при чищенні зубів, тоді у вас може бути лейкоплакія. Цей стан зазвичай нешкідливий і може бути пов’язано з вживанням тютюну. Якщо ви помітили ці білі плями, вам все одно потрібно відвідати стоматолога, тому що деякі випадки лейкоплакии є передраковими. Тому, якщо ви помітили будь-які плями, перевірте їх якомога швидше.

Анемія

Якщо у вас анемія, ви можете помітити зміну кольору ясен. Анемія виникає, коли в вашому тілі не вистачає еритроцитів, які необхідні для розносу крові по тілу. Цей стан часто викликає блідість шкіри, яка може включати бліді ясна. Якщо ви відчуваєте запаморочення, втому і слабкість, а також блідість ясен, то це може бути причиною.

Стоматит

Це ураження, які ростуть у роті або яснах. Зазвичай вони круглі, з блідим центром і червоною облямівкою. Виразки можуть бути дуже болючими і є частою причиною нічних походів до стоматолога в неробочий час. Щоб уникнути екстреної поїздки, обов’язково відвідайте стоматолога, як тільки з’явиться виразкова хвороба, щоб отримати лікування.

Оральний плоский лишай

Це хронічне аутоімунне захворювання, яке викликає ряд проблем і симптомів, включаючи появу білих мереживних плям на яснах, язиці і тканинах рота. Якщо у вас це захворювання, вам потрібно буде регулярно відвідувати стоматолога для регулярних оглядів, оскільки ви будете більш схильні до серйозних проблем зі здоров’ям порожнини рота, таким як рак і інфекції.

Гінгівіт

Гінгівіт – зростаюча проблема в сучасному світі. Це легка форма захворювання ясен, яка частіше за все викликана неправильним дотриманням гігієни порожнини рота. Це може викликати почервоніння і набрякання ясен, зубний біль або дискомфорт, кровотечу і навіть розхитування зубів. Якщо не лікувати гінгівіт, ясна також можуть біліти і почати відступати. Коли справа доходить до цієї стадії, стан стає дуже серйозним, тому обов’язково відвідайте стоматолога, перш ніж воно дійде до цієї стадії.

Рак порожнини рота

Білі ясна також є ознакою раку порожнини рота. Це може швидко поширюватися, і це найважливіша причина, по якій вам потрібно якомога швидше перевірити будь-які білі плями в роті у стоматолога. При раку порожнини рота рання діагностика є ключем до найкращого лікування і можливого результату, тому не відкладайте.

бліді ясна
бліді ясна

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.